Piškótová roláda s mandarínkovým krémom

Recept Piškótová roláda s mandarínkovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická roláda, na ktorú nepotrebujete žiadne extrémne zdatnosti. Zvládne ju pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Pritom tak chutné a tak ľahké. Žiadne výhovorky milé pekárky, ale šup do kuchyne a urobte radosť svojim chuťovým pohárikom a, samozrejme, potešte aj svojich blízkych sladkou dobrotou. Tentokrát som piekla roládu s mandarínkovým krémom a zdobila som občajnou šľahačkou a kokosom. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na piškótu:

6 ksvajce
3 lyžicehladká múka
2 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicaSolamyl
2 lyžičkyprášok do pečiva
6 lyžícpráškový cukor
štipkasoľ

Na náplň:

6 lyžícmarhuľová redšia marmeláda
1 plechovkamandarínky
1 kelímoksmotana na šľahanie
1 pudingOlé s vanilkovou príchuťou

Na ozdobu:

1 kelímoksmotana na šľahanie
6 lyžíckokosová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si z bielkov a štipky soli vymiešame pevný sneh. Po častiach pridáme práškový cukor a znovu šľaháme. Potom po jednom pridáme žĺtky a stále šľaháme. Múky, solamyl a kypriaci prášok preosejeme a zľahka po častiach pridáme k ušľahanej bielkovo žĺtkovej hmote. Na nízky plech dáme papier na pečenie a stierkou nanesieme a urovnáme cesto. V rúre na 200 stupňov pečieme do svetlo hneda cca 7 minút. Na mriežke necháme vychladnúť.
  2. Piškótu potrieme marmeládou. Mandarínky necháme odkvapkať na sitku a potom ich rozmixujeme. Do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačku, pomixované mandarínky, puding, nádobu uzavrieme a trepeme s ňou tak dlho, až krém stuhne a prestane "špliechať", čo trvá cca 3 minúty. Krém nanesieme stierkou do 3/4 rolády a za pomoci papiera na pečenie opatrne, ale pevne zvinieme.
  3. Šľahačku vyšľaháme dotuha a potrieme s ňou roládu zhora aj zo strán. Zasypeme kokosom a necháme pár hodín stuhnúť.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť