NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši
Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši
Recept Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaroslava1 Jaroslava1    ·   21.9.2020

Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši

Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši. Vynikajíce jedlo. Autor: Jaroslava

Suroviny

Lokša:

1 kg
varený zemiak
300 g
polohrubá múka
100 g
bravčová masť
podľa chuti
soľ

Kuracie soté:

500 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
podľa potreby
olej
2 strúčiky
cesnak
1 konzerva
kukurice
podľa chuti
soľ
1-2 lyžičky
pálivá paprika
biele mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme, nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Urobíme z cesta valček, rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky, hrúbka asi 3 mm. Poprepichujeme nožom. Opekáme na suchej panvici z každej strany. Po vybraní každý potrieme masťou alebo maslom.
  2. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Ochutíme pálivou paprikou, cesnakom, soľou a korením. Necháme chvíľu odležať v miske.
  3. V kastróle na 1 lyžici oleja speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Po 2-3 minútach pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán domäkka asi 10 minút.
  4. K mäsu primiešame kukuricu a ešte trošku povaríme.
  5. Hotovým soté naplníme pripravené lokše. Podávame samotné alebo so šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár