Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši

Recept Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši. Vynikajíce jedlo. Autor: Jaroslava

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Lokša:

1 kgvarený zemiak
300 gpolohrubá múka
100 gbravčová masť
podľa chutisoľ

Kuracie soté:

500 gkuracie prsia
1 kscibuľa
podľa potrebyolej
2 strúčikycesnak
1 konzervakukurice
podľa chutisoľ
1-2 lyžičkypálivá paprika
biele mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme, nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Urobíme z cesta valček, rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky, hrúbka asi 3 mm. Poprepichujeme nožom. Opekáme na suchej panvici z každej strany. Po vybraní každý potrieme masťou alebo maslom.
  2. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Ochutíme pálivou paprikou, cesnakom, soľou a korením. Necháme chvíľu odležať v miske.
  3. V kastróle na 1 lyžici oleja speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Po 2-3 minútach pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán domäkka asi 10 minút.
  4. K mäsu primiešame kukuricu a ešte trošku povaríme.
  5. Hotovým soté naplníme pripravené lokše. Podávame samotné alebo so šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť