Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši

Pridal: Jaroslava1, 21.9.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Lokše, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši. Vynikajíce jedlo. Autor: Jaroslava
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaroslava1, 21.9.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Lokše, Chuťovky
SUROVINY
Lokša:
1 kgvarený zemiak
300 gpolohrubá múka
100 gbravčová masť
podľa chutisoľ
Kuracie soté:
500 gkuracie prsia
1 kscibuľa
podľa potrebyolej
2 strúčikycesnak
1 konzervakukurice
podľa chutisoľ
1-2 lyžičkypálivá paprika
biele mleté korenie
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme, nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Urobíme z cesta valček, rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky, hrúbka asi 3 mm. Poprepichujeme nožom. Opekáme na suchej panvici z každej strany. Po vybraní každý potrieme masťou alebo maslom.
- Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Ochutíme pálivou paprikou, cesnakom, soľou a korením. Necháme chvíľu odležať v miske.
- V kastróle na 1 lyžici oleja speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Po 2-3 minútach pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán domäkka asi 10 minút.
- K mäsu primiešame kukuricu a ešte trošku povaríme.
- Hotovým soté naplníme pripravené lokše. Podávame samotné alebo so šalátom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pikantní kuřecí soté v bramborové lokši.
KOMENTÁRE K RECEPTU