Pikantné bravčové rezančeky

Recept Pikantné bravčové rezančeky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy máme doma chuť na niečo pikantné, mäsové a s chutnou omáčkou. Tento obed robievam doma niekedy, keď tá chuť zrovna príde a obmieňam zeleninu. Niekedy pridávam aj cesnak ako teraz, krásne to prevonia celé jedlo. Omáčka je príjemná, nie až príliš pikantná, ale ak máte radšej ostrejšie, pokojne pridajte viac, podľa toho, koľko zvládnete :) Namiesto klasickej cibule používam šalotku a fialovú cibuľu, sú oveľa jemnejšie a chutnejšie.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

asi 300 gbravčové mäso
1 ksčervená kapia
3 ksšalotka
3 strúčikycesnak
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1 lyžicaparadajkový pretlak
2 lyžicesladkopikantná omáčka
2 lyžiceworcester
trochuvoda
kúsokpór
1 ksčervená cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji si zosklovatíme nakrájanú šalotku, potom pridáme nasekaný cesnak, krátko orestujeme a pridáme nakrájané rezance, ktoré zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú kapiu.
  2. Posypeme paprikou, mletým chilli, pridáme pretlak, sladkú chilli omáčku, worcester a premiešame.
  3. Zalejeme vodou, stačí len, aby sa mäso prevarilo a spojili sa chute všetkých ingrediencií. Nechceme z toho omáčku, len sós.
  4. Ku koncu dáme nakrájanú na mesiačiky červenú cibuľu a pór na rezance.
  5. Prevaríme do požadovanej hustoty a môžeme servírovať s ryžou.

Zdroj: Varenie a pečenie s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť