NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Pikantné bravčové rezančeky
Pikantné bravčové rezančeky
Recept Pikantné bravčové rezančeky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   30.4.2021

Pikantné bravčové rezančeky

Niekedy máme doma chuť na niečo pikantné, mäsové a s chutnou omáčkou. Tento obed robievam doma niekedy, keď tá chuť zrovna príde a obmieňam zeleninu. Niekedy pridávam aj cesnak ako teraz, krásne to prevonia celé jedlo. Omáčka je príjemná, nie až príliš pikantná, ale ak máte radšej ostrejšie, pokojne pridajte viac, podľa toho, koľko zvládnete :) Namiesto klasickej cibule používam šalotku a fialovú cibuľu, sú oveľa jemnejšie a chutnejšie.

Suroviny
asi 300 g
bravčové mäso
1 ks
červená kapia
3 ks
šalotka
3 strúčiky
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1 lyžica
paradajkový pretlak
2 lyžice
sladkopikantná omáčka
2 lyžice
worcester
trochu
voda
kúsok
pór
1 ks
červená cibuľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji si zosklovatíme nakrájanú šalotku, potom pridáme nasekaný cesnak, krátko orestujeme a pridáme nakrájané rezance, ktoré zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú kapiu.
  2. Posypeme paprikou, mletým chilli, pridáme pretlak, sladkú chilli omáčku, worcester a premiešame.
  3. Zalejeme vodou, stačí len, aby sa mäso prevarilo a spojili sa chute všetkých ingrediencií. Nechceme z toho omáčku, len sós.
  4. Ku koncu dáme nakrájanú na mesiačiky červenú cibuľu a pór na rezance.
  5. Prevaríme do požadovanej hustoty a môžeme servírovať s ryžou.

Zdroj: Varenie a pečenie s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár