Pikantné bravčové rezančeky

Pridal: NajLucka, 30.4.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Niekedy máme doma chuť na niečo pikantné, mäsové a s chutnou omáčkou. Tento obed robievam doma niekedy, keď tá chuť zrovna príde a obmieňam zeleninu. Niekedy pridávam aj cesnak ako teraz, krásne to prevonia celé jedlo. Omáčka je príjemná, nie až príliš pikantná, ale ak máte radšej ostrejšie, pokojne pridajte viac, podľa toho, koľko zvládnete :) Namiesto klasickej cibule používam šalotku a fialovú cibuľu, sú oveľa jemnejšie a chutnejšie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 30.4.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
asi 300 gbravčové mäso
1 ksčervená kapia
3 ksšalotka
3 strúčikycesnak
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1 lyžicaparadajkový pretlak
2 lyžicesladkopikantná omáčka
2 lyžiceworcester
trochuvoda
kúsokpór
1 ksčervená cibuľa
- Na oleji si zosklovatíme nakrájanú šalotku, potom pridáme nasekaný cesnak, krátko orestujeme a pridáme nakrájané rezance, ktoré zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú kapiu.
- Posypeme paprikou, mletým chilli, pridáme pretlak, sladkú chilli omáčku, worcester a premiešame.
- Zalejeme vodou, stačí len, aby sa mäso prevarilo a spojili sa chute všetkých ingrediencií. Nechceme z toho omáčku, len sós.
- Ku koncu dáme nakrájanú na mesiačiky červenú cibuľu a pór na rezance.
- Prevaríme do požadovanej hustoty a môžeme servírovať s ryžou.
Zdroj: Varenie a pečenie s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pikantní vepřové nudličky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pikantne wieprzowe paseczki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pikante Schweinefleischpfanne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pikáns szaftos sertéscsíkok.
KOMENTÁRE K RECEPTU