Pestrý šalát do pohárov, ktorý vydrží celý rok

Recept Pestrý šalát do pohárov, ktorý vydrží celý rok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Asi poznáte ten pocit, keď sa Vám nechce pripraviť šalát k obedu, ale tak by ste mali na neho chuť. Odporúčam Vám vyskúšať paradajkový šalát do pohárov, ktorý zasterilizujete a máte o šalát k obedu postarané po celý rok. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 kgparadajka
1 kguhorka
3 ksčervená paprika
3 kszelená paprika
4 kscibuľa
1 hlávkacesnak
podľa chutikôpor
podľa chutipetržlenová vňať
120 golej
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebybobkový list
podľa chutichilli papriky
lyžička do každého poháraocot
lyžička do každého pohárakryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zeleninu umyjeme a nakrájame. Paradajky, uhorky a papriky nakrájame na prúžky, cibuľu na kolieska, cesnak nasekáme nadrobno a zelené bylinky prstami natrháme.
  2. Zeleninu zmiešame vo väčšej miske, pridáme podľa chuti soľ, korenie, pridáme natrhaný kôpor a petržlen, zalejeme olejom a necháme odstáť 20 minút.
  3. Po 20 minútach zmes zeleniny ešte raz premiešame. Pripravíme si čisté a suché poháre, na dno uložíme bobkový list a pár guličiek čierneho korenia. Naplníme šalátom. Na vrch dáme lyžičku cukru a octu. Môžete pridať aj čili papričky, to už je na každého chuti.
  4. Zakryjeme vrchnákom a necháme chvíľu odstáť. Po chvíli vezmeme viečko a dolejeme po vrch šťavu zo šalátu. Poriadne uzavrieme a sterilizujeme. Ja sterilizuje 40 minút v pare.
  5. Poháre potom vyberiem, otočím hore dnom a nechám takto mierne vychladnúť. Potom ich otočím a nechám na pracovnej doske v kuchyni zakryté utierkou celkom vychladnúť. Skladujeme v tmavej chladnej miestnosti.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť