NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Perníkový závin s kandizovaným ovocím a orechmi
Perníkový závin s kandizovaným ovocím a orechmi
Recept Perníkový závin s kandizovaným ovocím a orechmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   12.10.2020

Perníkový závin s kandizovaným ovocím a orechmi

Vianoce sú už zabudnuté, už ani neviem, že pred mesiacom sme mali štedrú večeru a darčeky pod stromčekom. Dnes na nás prišla znova vianočná chuť a v komore som našla ešte balíček kandizovaného ovocia a chcela som to všetko spotrebovať. Vznikol z toho závin, ktorý je jemný, chutný a voňavý. Jednoznačne najlepší vianočné závin, aký som robila. A tá vôňa pri pečení mi na chvíľu vrátila Vianoce :) Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

650 g
hladká múka
4 ks
vajce
250 g
práškový cukor
250 g
med
1/2 lyžičky
škorica
1 lyžička
perníkové korenie
1 lyžička
jedlá sóda

Náplň:

slivkový lekvár
kandizované ovocie
nasekané orechy
sušené datle
strúhaná čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a zamiešame cesto, najlepšie večer a druhý deň rozdelíme na 3 bochníky.
  2. Každý vyvaľkáme a potrieme lekvárom, posypeme posekanými orechmi, kandizovaným ovocím, nakrájanými sušenými ďatľami a posypeme na husto strúhanou čokoládou.
  3. Stočíme do rolády a preložíme na plech s papierom na pečenie.
  4. Záviny dáme na plech od seba ďalej, prípadne ich ešte oddelíme alobalom, aby sa pri pečení nezlepili.
  5. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár