Perníkový závin s kandizovaným ovocím a orechmi

Recept Perníkový závin s kandizovaným ovocím a orechmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vianoce sú už zabudnuté, už ani neviem, že pred mesiacom sme mali štedrú večeru a darčeky pod stromčekom. Dnes na nás prišla znova vianočná chuť a v komore som našla ešte balíček kandizovaného ovocia a chcela som to všetko spotrebovať. Vznikol z toho závin, ktorý je jemný, chutný a voňavý. Jednoznačne najlepší vianočné závin, aký som robila. A tá vôňa pri pečení mi na chvíľu vrátila Vianoce :) Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

650 ghladká múka
4 ksvajce
250 gpráškový cukor
250 gmed
1/2 lyžičkyškorica
1 lyžičkaperníkové korenie
1 lyžičkajedlá sóda

Náplň:

slivkový lekvár
kandizované ovocie
nasekané orechy
sušené datle
strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a zamiešame cesto, najlepšie večer a druhý deň rozdelíme na 3 bochníky.
  2. Každý vyvaľkáme a potrieme lekvárom, posypeme posekanými orechmi, kandizovaným ovocím, nakrájanými sušenými ďatľami a posypeme na husto strúhanou čokoládou.
  3. Stočíme do rolády a preložíme na plech s papierom na pečenie.
  4. Záviny dáme na plech od seba ďalej, prípadne ich ešte oddelíme alobalom, aby sa pri pečení nezlepili.
  5. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť