NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Perníkovo-medovníkový cheesecake
Perníkovo-medovníkový cheesecake
Recept Perníkovo-medovníkový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   6.1.2023

Perníkovo-medovníkový cheesecake

Perníkové korenie a medovníky sú chute zimy a vianočného obdobia. Ja som tieto ingrediencie použila aj do jedného z mojich obľúbených dezertov - do cheesecake. Ak vám po Vianociach zostanú nejaké medovníky vyskúšajte ho aj vy.

35 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Základ

200 g
sušienky
50 g
medovníky
100 g
maslo

Krém

500 g
jemný tvaroh
250 g
mascarpone
200 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
60 g
med
40 g
práškový cukor
2 lyžičky
perníkové korenie
30 g
rozmixované medovníky
2 lyžice
hladká múka

Poleva

100 g
mliečna čokoláda
60 ml
smotana na šľahanie
1/2 lyžičky
perníkové korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky a medovníky na korpus rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Vysypeme do formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne roztlačíme na dno formy. Dáme piecť na 180 stupňov cca 7 minút.
  2. Tvaroh, mascarpone a smotanu vyšľahame. Pridáme vajíčka a znovu prešľaháme. Pridáme zvyšné ingrediencie a všetko spolu premiešame.
  3. Pripravený krém vylejeme na predpečený základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne jednu hodinu. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake ešte hodinu v pootvorenej rúre postupne vychladnúť.
  4. Čokoládu nalámeme do hrnca, prilejeme smotanu a pridáme pernikové korenie. Za stáleho miešania zahrievame až kým sa čokoláda rozpustí a vznikne nám poleva. Polevu nalejeme na pripravený cheesecake a odložíme ho do chladničky, ideálne cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár