Perníkova bábovka

Pridal: Romča Važa, 30.1.2021
Kategorie: Bábovky, Najlepšie dezerty, Perník, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Tento recept je veľmi jednoduchý. Všetky suroviny dáme do misy a vyšľaháme. Perníkova vôňa pri pečení vám pripomenie blížiace sa Vianoce, ale pokojne si ju môžete upiecť aj počas roka. Aspoň tak nezabudnete na perníkovu chuť, ktorá bola niekedy základom Vianoc. Autor: Denisa
Pridal: Romča Važa, 30.1.2021
Kategorie: Bábovky, Najlepšie dezerty, Perník, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Budeme potrebovať (1 hrnček = 250 ml)
3 hrnčekypolohrubá múka
2 hrnčekymlieko
1 hrnčekkryštálový cukor
1/2 hrnčekamed
5 ksžĺtok
1 bal.prášok do perníka
1 lyžicaperníkové korenie
1/4 hrnčekaslnečnicový olej
1 hrsťsekané mandle
2 lyžicekakao
- Žĺtky vymiešame s medom a cukrom do peny, pridáme polohrubú múku zmiešanú s perníkovým korením a práškom do pečiva a premiešame. Postupne prilievame mlieko striedavo s olejom a nakoniec pridáme hrsť nasekaných mandlí a kakao.
- Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri 180 stupňoch vo vopred vyhriatej rúre asi 45 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Perníková bábovka.
KOMENTÁRE K RECEPTU