Perníkova bábovka

Recept Perníkova bábovka
FOTKA OD VÁS
Recept Perníkova bábovka
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept je veľmi jednoduchý. Všetky suroviny dáme do misy a vyšľaháme. Perníkova vôňa pri pečení vám pripomenie blížiace sa Vianoce, ale pokojne si ju môžete upiecť aj počas roka. Aspoň tak nezabudnete na perníkovu chuť, ktorá bola niekedy základom Vianoc. Autor: Denisa

FOTKA OD VÁS
Recept Perníkova bábovka

SUROVINY

Budeme potrebovať (1 hrnček = 250 ml)

3 hrnčekypolohrubá múka
2 hrnčekymlieko
1 hrnčekkryštálový cukor
1/2 hrnčekamed
5 ksžĺtok
1 bal.prášok do perníka
1 lyžicaperníkové korenie
1/4 hrnčekaslnečnicový olej
1 hrsťsekané mandle
2 lyžicekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vymiešame s medom a cukrom do peny, pridáme polohrubú múku zmiešanú s perníkovým korením a práškom do pečiva a premiešame. Postupne prilievame mlieko striedavo s olejom a nakoniec pridáme hrsť nasekaných mandlí a kakao.
  2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri 180 stupňoch vo vopred vyhriatej rúre asi 45 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť