NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Perníkova bábovka
Perníkova bábovka
Recept Perníkova bábovka
Romča Važa Romča Važa    ·   30.1.2021

Perníkova bábovka

Tento recept je veľmi jednoduchý. Všetky suroviny dáme do misy a vyšľaháme. Perníkova vôňa pri pečení vám pripomenie blížiace sa Vianoce, ale pokojne si ju môžete upiecť aj počas roka. Aspoň tak nezabudnete na perníkovu chuť, ktorá bola niekedy základom Vianoc. Autor: Denisa

Suroviny

Budeme potrebovať (1 hrnček = 250 ml)

3 hrnčeky
polohrubá múka
2 hrnčeky
mlieko
1 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
med
5 ks
žĺtok
1 bal.
prášok do perníka
1 lyžica
perníkové korenie
1/4 hrnčeka
slnečnicový olej
1 hrsť
sekané mandle
2 lyžice
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vymiešame s medom a cukrom do peny, pridáme polohrubú múku zmiešanú s perníkovým korením a práškom do pečiva a premiešame. Postupne prilievame mlieko striedavo s olejom a nakoniec pridáme hrsť nasekaných mandlí a kakao.
  2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri 180 stupňoch vo vopred vyhriatej rúre asi 45 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár