NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Perník s kyslou smotanou
Perník s kyslou smotanou
Recept Perník s kyslou smotanou
NajLucka NajLucka    ·   4.2.2021

Perník s kyslou smotanou

Ak narazím na hrnčekový koláčik, musím ho hneď vyskúšať. Vždy používam klasický hrnček s objemom 250 ml. Naše babičky vedeli, že ani váha nie je potrebná pri pečení.

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
cukor
1 hrnček
mlieko
0,5 hrnčeka
olej
2 ks
vajce
2 lyžice
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
medovníkový prášok
na potretie
džem
na polevu 2 ks
čokoláda
na polevu 2 ks
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny okrem džemu, čokolády a kyslej smotany spojíme v cesto, ktoré nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na 180 st. asi 25 min.
  2. Po upečení necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a na vrch dáme polevu (môžeme ho posypať strúhaným kokosom).
  3. Poleva: rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, potom pridáme kyslú smotanu. Hotový dáme schladiť do chladničky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár