Perník s kyslou smotanou

Pridal: NajLucka, 4.2.2021
Kategorie: Koláče, Dezerty, Perník, Najlepšie dezerty, Buchty, Sladké jedlá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak narazím na hrnčekový koláčik, musím ho hneď vyskúšať. Vždy používam klasický hrnček s objemom 250 ml. Naše babičky vedeli, že ani váha nie je potrebná pri pečení.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 4.2.2021
Kategorie: Koláče, Dezerty, Perník, Najlepšie dezerty, Buchty, Sladké jedlá
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
2 hrnčekyhladká múka
1 hrnčekcukor
1 hrnčekmlieko
0,5 hrnčekaolej
2 ksvajce
2 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva
1 bal.medovníkový prášok
na potretiedžem
na polevu 2 ksčokoláda
na polevu 2 kskyslá smotana
- Všetky suroviny okrem džemu, čokolády a kyslej smotany spojíme v cesto, ktoré nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na 180 st. asi 25 min.
- Po upečení necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a na vrch dáme polevu (môžeme ho posypať strúhaným kokosom).
- Poleva: rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, potom pridáme kyslú smotanu. Hotový dáme schladiť do chladničky.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Perník se zakysanou smetanou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Piernik ze śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gewürzkuchen mit Saure-Sahne-Creme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés kakaós szelet tejfölös-csokis krémmel.
KOMENTÁRE K RECEPTU