Perník s kyslou smotanou

Recept Perník s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak narazím na hrnčekový koláčik, musím ho hneď vyskúšať. Vždy používam klasický hrnček s objemom 250 ml. Naše babičky vedeli, že ani váha nie je potrebná pri pečení.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

2 hrnčekyhladká múka
1 hrnčekcukor
1 hrnčekmlieko
0,5 hrnčekaolej
2 ksvajce
2 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva
1 bal.medovníkový prášok
na potretiedžem
na polevu 2 ksčokoláda
na polevu 2 kskyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny okrem džemu, čokolády a kyslej smotany spojíme v cesto, ktoré nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na 180 st. asi 25 min.
  2. Po upečení necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a na vrch dáme polevu (môžeme ho posypať strúhaným kokosom).
  3. Poleva: rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, potom pridáme kyslú smotanu. Hotový dáme schladiť do chladničky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť