Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou.

Pridal: Triniti, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Zákusky, Dezerty, Podľa ovocia, Maliny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Áno, tieto rezy boli naozaj určené pre Pepu, preto si zaslúžili aj taký názov. Fantastické jemné cesto s orieškami a krémom z kyslej smotany. Do týchto rezov určite nepoužívajte iné ovocie ako maliny. Dokonale ladia s chuťou cesta a krému. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Zákusky, Dezerty, Podľa ovocia, Maliny
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
6 ksvajce
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
125 mlperlivá minerálka
125 mlolej
200 gpolohrubá múka
200 gnastrúhaná čokoláda
200 gmleté orechy
1 bal.prášok do pečiva
Krém:
750 mlkyslá smotana
500 mlbiely hustý jogurt
150 gpráškový cukor
10 plátkovželatína
500 mlsmotana na šľahanie
maliny
na namočeniepiškóty
na namočeniemlieko
- Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Pridáme minerálku a olej a už len vareškou primiešame zmes múky, nastrúhanej čokolády, mletých orechov a prášku do pečiva.
- Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
- Na prípravu krému použijeme plátky želatíny. Pripravíme ich podľa návodu na obale - namočíme ich do vody a necháme napučať, potom ohrejeme. V miske zmiešame kyslú smotanu s bielym jogurtom a cukrom. Pridáme pripravenú želatínu a premiešame. Na úplný záver primiešame aj vyšľahanú šľahačku.
- Vychladnuté cesto potrieme trochou krému, poukladáme v mlieku namočené piškóty, znovu natrieme trochu krému a poukladáme ovocie. Natrieme zvyšný krém a pekne uhladíme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pepove řezy. Nejlepší zákusek se zakysanou smetanou a čokoládou..
KOMENTÁRE K RECEPTU