Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou.

Recept Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Áno, tieto rezy boli naozaj určené pre Pepu, preto si zaslúžili aj taký názov. Fantastické jemné cesto s orieškami a krémom z kyslej smotany. Do týchto rezov určite nepoužívajte iné ovocie ako maliny. Dokonale ladia s chuťou cesta a krému. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
125 mlperlivá minerálka
125 mlolej
200 gpolohrubá múka
200 gnastrúhaná čokoláda
200 gmleté orechy
1 bal.prášok do pečiva

Krém:

750 mlkyslá smotana
500 mlbiely hustý jogurt
150 gpráškový cukor
10 plátkovželatína
500 mlsmotana na šľahanie
maliny
na namočeniepiškóty
na namočeniemlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Pridáme minerálku a olej a už len vareškou primiešame zmes múky, nastrúhanej čokolády, mletých orechov a prášku do pečiva.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
  3. Na prípravu krému použijeme plátky želatíny. Pripravíme ich podľa návodu na obale - namočíme ich do vody a necháme napučať, potom ohrejeme. V miske zmiešame kyslú smotanu s bielym jogurtom a cukrom. Pridáme pripravenú želatínu a premiešame. Na úplný záver primiešame aj vyšľahanú šľahačku.
  4. Vychladnuté cesto potrieme trochou krému, poukladáme v mlieku namočené piškóty, znovu natrieme trochu krému a poukladáme ovocie. Natrieme zvyšný krém a pekne uhladíme.
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame na úhľadné rezy. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť