Pečivo drožďové

Pridal: Haanka, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Recept mám od kamarátky Barborky a strašne veľmi jej zaň ďakujem, je fantastický. Vykrajujeme veľmi malé tvary, také jednohubky, aby ste sa museli za nimi viackrát naťahovať, keď papáte :D. Autor: Haanka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Haanka, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
25 dkghladká múka
25 dkgmaslo
1 ksvajce
1/2 kockydroždie
50 mlmlieko
na obaľovaniepráškový cukor
na obaľovanievanilkový cukor
- V mlieku som rozmiešala polovicu kocky droždia. Keď sa rozpustilo, pridala som ostatné suroviny a vypracovala som hladké cesto. Ak máte cesto príliš lepkavé, môžete na dopracovanie pridať trošku múky.
- Vyvaľkať asi pol centimetra, vypichovať tvary - robím drobučké a piecť vo vyhriatej rúre na 200 stupňov než spodky ľahko zružovejú.
- Ešte teplé obaľovať v práškovom cukre s vanilkovým. Sú vynikajúce.
Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cukroví drožďové.
KOMENTÁRE K RECEPTU