Pečivo drožďové

Recept Pečivo drožďové
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept mám od kamarátky Barborky a strašne veľmi jej zaň ďakujem, je fantastický. Vykrajujeme veľmi malé tvary, také jednohubky, aby ste sa museli za nimi viackrát naťahovať, keď papáte :D. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

25 dkghladká múka
25 dkgmaslo
1 ksvajce
1/2 kockydroždie
50 mlmlieko
na obaľovaniepráškový cukor
na obaľovanievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mlieku som rozmiešala polovicu kocky droždia. Keď sa rozpustilo, pridala som ostatné suroviny a vypracovala som hladké cesto. Ak máte cesto príliš lepkavé, môžete na dopracovanie pridať trošku múky.
  2. Vyvaľkať asi pol centimetra, vypichovať tvary - robím drobučké a piecť vo vyhriatej rúre na 200 stupňov než spodky ľahko zružovejú.
  3. Ešte teplé obaľovať v práškovom cukre s vanilkovým. Sú vynikajúce.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť