NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Pečený rolovaný bravčový bok so šťuchanými zemiakmi
Pečený rolovaný bravčový bok so šťuchanými zemiakmi
Recept Pečený rolovaný bravčový bok so šťuchanými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   9.4.2023

Pečený rolovaný bravčový bok so šťuchanými zemiakmi

Keď sa povie bôčik, niektorí len znechutene pretiahnu tvár. Ani len netušia, aké dobroty sa z neho dajú vykúzliť.

35 min
Čas prípravy
150 min
Čas varenia
Suroviny
Mäso:
cca 1,5 kg
bravčového boku bez kosti a kože (najlepšie špička)
400 g
vínnej klobásy
100 g
anglickej slaniny (plátky)
mletá sladká paprika (dala som zaúdenú)
drvená rasca
mleté čierne korenie, soľ
sušený cesnak
3 strúčiky
čerstvého cesnaku (nadrobno)
1 ks
stredne veľká cibuľa (nadrobno)
masť
voda alebo vývar z kostí
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z mäsa orežeme veľké tučné časti a veľmi nadrobno pokrájame. Potom si treba mäso prerezať tak, aby vznikol pekný veľký plát mäsa, ten z oboch strán dobre osolíme, posypeme sušeným cesnakom, drvenou rascou a mletým čiernym korením, potrieme olejom, zrolujeme, zabalíme do alobalu a necháme do druhého dňa v chladničke.
  2. Na masti necháme do svetlohneda orestovať cibuľu, pridáme cesnak a ešte krátko zarestujeme.
  3. Mäso vybalíme z alobalu, rozvinieme, poukladáme plátky anglickej slaniny a potrieme vylisovaným pratom z vínnej klobásy. Pevne zarolujeme, previažeme povrázkom a zvrchu pre farbu zľahka potrieme mletou paprikou.
  4. Vložíme do pekáča, pridáme nadrobno pokrájaný tučný orez a na masti orestovanú cibuľu s cesnakom, mierne podlejeme, zakryjeme pokrievkou a pečieme na 180 stupňov pekne domäkka (trvá to asi 2 hodiny). Občas podľa potreby podlejeme vodou a mäso počas pečenia starostlivo prelievame výpekom.
  5. Ku koncu pečenia odklopíme veko a dopekáme kôrku pekne do farby.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár