Pečený losos na masle

Recept Pečený losos na masle

Pridal: Mineralka, 30.10.2020

Kategorie: Losos, Obed, Hlavné jedlo, Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracieho mäsa sme už mali až až, tak som musela vymýšľať, čo pripraviť k dnešnému obedu. Nakoniec som urobila rybku. V mrazničke som mala ešte z Vianoc odloženého lososa. Bol vynikajúci. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 30.10.2020

Kategorie: Losos, Obed, Hlavné jedlo, Ryby a morské plody

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

losos filet s kožou
maslo
morská soľ
korenie na ryby
citrón

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Filet umyjeme v studenej vode a osušíme papierovými utierkami. Kožou dole položíme do zapekacej misy, ktorú sme potreli maslom, posypeme morskou soľou, rybím korením a necháme 30 minút odstáť.
  2. Pred pečením poukladáme na vrch plátky masla. Pečieme na 180 stupňov 25 min.
  3. Upečený filet pokvapkáme citrónovou šťavou.
  4. Podávať môžeme napríklad so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť