NajRecept.sk Mäso Vnútornosti Pečeňové zemiakové placky z rúry
Pečeňové zemiakové placky z rúry
Recept Pečeňové zemiakové placky z rúry
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   3.3.2023

Pečeňové zemiakové placky z rúry

Placky trochu inak. K zemiakom som pridala kuraciu pečeň a vznikli z toho vynikajúce pečeňové placky, ktoré som nevysmážala na oleji na panvici, ale pekla som ich v rúre. Boli rovnako chrumkavé a neboli vôbec mastné. Do celej masy sa pridá aj masť, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. K tomu ako príloha zeleninový šalát, chrumkavý chlebík alebo klasická zemiaková kaša.

Suroviny
500 g
kuracia pečienka
2 ks
veľké zemiaky
1 ks
vajce
2 lyžice
solamyl
1,5 lyžička
soľ
1 lyžička
čierne korenie
hrsť
majoránka
2 lyžice
sadlo
1 ks
väčšia cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1/2 bal.
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečeň očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Ošúpané zemiaky nastrúhame ako na zemiakové placky. Poriadne z nich v dlaniach vytlačíme prebytočnú vodu. Cibuľu na masti opražíme dozlatista.
  2. Do misy dáme nastrúhané zemiaky, pečeň, solamyl, prášok, všetko korenie, soľ, vajcia, vychladnutú cibuľu a premiešame. Na plech dáme papier na pečenie, ktorý môžeme ľahko premazať masťou alebo použijeme olej v spreji. Rúru predhrejeme na 180 st. ( dolný + spodný ohrev )
  3. Lyžicou robíme malé kôpky. Vyjde ich 12. Pečieme 20 minút, potom obrátime a ešte 15 minút dopekáme z druhej strany.
  4. Ako príloha sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát.

Moj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár