Pečeňová paštéta od Nadi

Recept Pečeňová paštéta od Nadi

Pridal: NajLucka, 9.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Mäso, Vnútornosti

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáca paštéta je domáca paštéta. Kuracia pečeň, šalotka, cesnak, maslo, masť,...

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 9.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Mäso, Vnútornosti

SUROVINY

500 gchladená kuracia pečienka
1 ksšalotka
1 strúčikcesnak
1 lyžicamaslo
1 lyžicamasť
štipkastrúhaný muškátový oriešok
4 vetvičkytymián
250 gmaslo
150 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicemandľové lupienkky
2 lyžicesušené nasekané brusnice
čerstvo drvené korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pečeň umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na masti a masle necháme zosklovatieť pokrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme lístky tymianu a necháme rozvoňať.
  3. Pridáme pečeň a sprudka restujeme 5 minút. Nesmie byť krvavá, vnútri musí zostať ružová. Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Prilejeme smotanu a necháme minútu prebublávať. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť.
  4. Premiestnime do mixéra a pridáme 200 g úplne mäkkého masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti prípadne ešte dosolíme. Pridáme madle a brusnice a urovnáme do misiek.
  5. Zvyšok masla necháme rozohriať a trochu vychladnúť. Maslom zalejeme povrch pečeňovky v každej miske. Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame na čerstvej alebo opečenej bagete.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť