Pečeňová paštéta od Nadi

Pridal: NajLucka, 9.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Vnútornosti, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Domáca paštéta je domáca paštéta. Kuracia pečeň, šalotka, cesnak, maslo, masť,...
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 9.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Vnútornosti, Mäso
SUROVINY
500 gchladená kuracia pečienka
1 ksšalotka
1 strúčikcesnak
1 lyžicamaslo
1 lyžicamasť
štipkastrúhaný muškátový oriešok
4 vetvičkytymián
250 gmaslo
150 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicemandľové lupienkky
2 lyžicesušené nasekané brusnice
čerstvo drvené korenie
soľ
- Pečeň umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky.
- Na masti a masle necháme zosklovatieť pokrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme lístky tymianu a necháme rozvoňať.
- Pridáme pečeň a sprudka restujeme 5 minút. Nesmie byť krvavá, vnútri musí zostať ružová. Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Prilejeme smotanu a necháme minútu prebublávať. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť.
- Premiestnime do mixéra a pridáme 200 g úplne mäkkého masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti prípadne ešte dosolíme. Pridáme madle a brusnice a urovnáme do misiek.
- Zvyšok masla necháme rozohriať a trochu vychladnúť. Maslom zalejeme povrch pečeňovky v každej miske. Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame na čerstvej alebo opečenej bagete.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Játrová paštika od Nadi.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pasztet z wątróbki z przepisu od Nadii.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leberpastete von Nadja an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi májkrém Nadi módra.
KOMENTÁRE K RECEPTU