NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Pečeňová paštéta od Nadi
Pečeňová paštéta od Nadi
Recept Pečeňová paštéta od Nadi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   9.10.2020

Pečeňová paštéta od Nadi

Domáca paštéta je domáca paštéta. Kuracia pečeň, šalotka, cesnak, maslo, masť,...

Suroviny
500 g
chladená kuracia pečienka
1 ks
šalotka
1 strúčik
cesnak
1 lyžica
maslo
1 lyžica
masť
štipka
strúhaný muškátový oriešok
4 vetvičky
tymián
250 g
maslo
150 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
mandľové lupienkky
2 lyžice
sušené nasekané brusnice
čerstvo drvené korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečeň umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na masti a masle necháme zosklovatieť pokrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme lístky tymianu a necháme rozvoňať.
  3. Pridáme pečeň a sprudka restujeme 5 minút. Nesmie byť krvavá, vnútri musí zostať ružová. Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Prilejeme smotanu a necháme minútu prebublávať. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť.
  4. Premiestnime do mixéra a pridáme 200 g úplne mäkkého masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti prípadne ešte dosolíme. Pridáme madle a brusnice a urovnáme do misiek.
  5. Zvyšok masla necháme rozohriať a trochu vychladnúť. Maslom zalejeme povrch pečeňovky v každej miske. Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame na čerstvej alebo opečenej bagete.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár