NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Pečené zemiaky s francúzskou omáčkou
Pečené zemiaky s francúzskou omáčkou
Recept Pečené zemiaky s francúzskou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   8.10.2020

Pečené zemiaky s francúzskou omáčkou

Už Vás nebaví klasická ryža alebo tradičná zemiaková kaša ako príloha k hlavnému jedlu? Pripravte si chutné pečené zemiaky s francúzskou omáčkou. Omáčka sa skladá z oleja, jablčného octu, cesnaku a dijonskej horčice. Dijonská horčica dodá vynikajúcu chuť, určite ju nezamieňajte za našu klasickú. Skúšala som to a originál je predsa len lepší. Autor: Lacusin

10 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

750 g
zemiak
2 lyžice
olivový olej
soľ
korenie

Omáčka:

1 strúčik
cesnak
70 ml
olej
2 lyžice
dijonská horčica
2 lyžice
jablčný ocot
1 lyžica
kryštálový cukor
2 lyžice
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky (najlepšie je použiť menšie zemiaky, ktoré rozkrojíme na polovicu). Dáme ich do misky, pridáme 2 lyžice olivového oleja, osolíme, okoreníme podľa chuti a dôkladne premiešame.
  2. Zemiaky uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a vložíme ich do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 20 - 30 minút.
  3. Omáčka:
    Do oleja pridáme prelisovaný cesnak / môžeme ho aj nasekať na malé kúsky /, cukor, ocot, dijónsku horčicu a dôkladne vymiešame. Upečené zemiaky dáme do misky, polejeme omáčkou a premiešame.
  4. Zemiaky podávame ako prílohu k hlavnému jedlu alebo s kyslou smotanou. Na tanieri nezabudneme posypať nahrubo nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár