Pečené zemiaky s francúzskou omáčkou

Recept Pečené zemiaky s francúzskou omáčkou

Pridal: Lacusin, 8.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už Vás nebaví klasická ryža alebo tradičná zemiaková kaša ako príloha k hlavnému jedlu? Pripravte si chutné pečené zemiaky s francúzskou omáčkou. Omáčka sa skladá z oleja, jablčného octu, cesnaku a dijonskej horčice. Dijonská horčica dodá vynikajúcu chuť, určite ju nezamieňajte za našu klasickú. Skúšala som to a originál je predsa len lepší. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 8.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

750 gzemiak
2 lyžiceolivový olej
soľ
korenie

Omáčka:

1 strúčikcesnak
70 mlolej
2 lyžicedijonská horčica
2 lyžicejablčný ocot
1 lyžicakryštálový cukor
2 lyžicepetržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky (najlepšie je použiť menšie zemiaky, ktoré rozkrojíme na polovicu). Dáme ich do misky, pridáme 2 lyžice olivového oleja, osolíme, okoreníme podľa chuti a dôkladne premiešame.
  2. Zemiaky uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a vložíme ich do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 20 - 30 minút.
  3. Omáčka:
    Do oleja pridáme prelisovaný cesnak / môžeme ho aj nasekať na malé kúsky /, cukor, ocot, dijónsku horčicu a dôkladne vymiešame. Upečené zemiaky dáme do misky, polejeme omáčkou a premiešame.
  4. Zemiaky podávame ako prílohu k hlavnému jedlu alebo s kyslou smotanou. Na tanieri nezabudneme posypať nahrubo nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť