NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Pečené plnené vykostené kuracie stehná - fotopostupy
Pečené plnené vykostené kuracie stehná - fotopostupy
Recept Pečené plnené vykostené kuracie stehná - fotopostupy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   9.1.2021

Pečené plnené vykostené kuracie stehná - fotopostupy

Dnešný sviatočný obed v znamení hydiny. Pečené plnené vykostené kuracie stehná. Skutočne výborné jedlo. Ako prílohu sa volila varené zemiaky a zeleninu zo záhrady.

Suroviny

Základ:

5 ks
kuracie stehno
podľa chuti
soľ
štipka
korenie
štipka
paprika červená mletá

Náplň:

2 ks
staršie rožky
1 ks
žltá paprika
1 ks
paradajka
štipka
soľ
1 ks
vajce
1 lyžica
sadlo

Príloha:

zemiaky varené
zelenina
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Dostala som od kamaráta inštruktáž, ako vykostiť kuracie stehno bez poškodenia kože. Veľkú kosť som jednoducho uchytila do utierky pootočila a vylomila, otvor ktorý mi vznikol po vylomení kosti som použila ako priestor pre plnku. Menšiu kosť nebolo problém vybrať. Kosti som použila do vývaru, varila sa kuracie polievka.
  2. Pripravila som si plnku. Rožky som nakrájal na kocky, pridala som nakrájanú papriku a z paradajky som použila iba dužinu. Pridala som vajcia, štipku soli a zmiešala.
  3. Do otvoru, kde bola veľká kosť som vložila plnku. Všetky stehná som naplnila a spojila špajdľou tak, že som mäso založila z bokov a spojila na tesno špajľou.
  4. Osolila, okorenila a posypala štipkou papriky. Opiekli som ich na panvici zo všetkých strán.
  5. Pod pokrievkou, podliatou trochou vody som nechala dusiť na slabšom plameni 30 min. Nakoniec som mäso odkryla a nechala opiecť do chrumkava. Ešte za horúca som odstránila špajle.
  6. Mäso som vyložila na kuchynský papier a nechala 15 min odpočívať. Nakrájala som ho na plátky. Uložila na tanier a prajem vám dobrú chuť.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Izabelka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár