NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Pečené kuracie prsia so zemiakmi v jednom pekáči
Pečené kuracie prsia so zemiakmi v jednom pekáči
Recept Pečené kuracie prsia so zemiakmi v jednom pekáči
Mineralka Mineralka    ·   7.5.2021

Pečené kuracie prsia so zemiakmi v jednom pekáči

Ďalší skvelý recept z mojej kuchyne, ktorý máte pripravený raz dva a bez zašpinenia veľa riadu. Všetko sa pečie naraz, nemusíte pri tom stáť a miešať, ale môžete sa venovať úplne iným veciam. Vonku je už krásne, obedovali sme na terase pri slniečku a k tomu kávička, no to je úplne super. Milujem slnko a už sa teším aj na tie horúčavy v lete. Autor: Mineralka

Suroviny

Marináda:

2 lyžice
kečup
2 lyžice
horčica
1 lyžica
sójová omáčka
4 lyžice
olej
1 lyžička
sušený cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
chilli

Ďalej:

500 g
kuracie prsia
1 kg
zemiak
2 ks
cibuľa
100 g
oravská slanina
200 ml
voda
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
drvená rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Prsia nakrájame na rezance, zo surovín na marinádu si pripravíme marinádu a prsia ňou zalejeme a premiešame.
  2. Necháme marinovať cca 1 hodinu alebo si to pripravte večer a na druhý deň už pečiete.
  3. Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky, dáme do pekáča, posypeme vegetou a mletou rascou.
  4. Pridáme prsia v marináde a dobre všetko premiešame.
  5. Na povrch uložíme nakrájanú cibuľu na kolieska a poukladáme na ňu plátky oravskej slaniny. Zalejeme vodou.
  6. Dáme upiecť do rúry na 200 stupňov cca na hodinku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár