Pečené kura na zelenine

Recept Pečené kura na zelenine
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kurča je asi najčastejší nedeľný obed. Na zelenine, na pive, na soli, na červenom víne, na cibuľke, iba s výpekom alebo bez a s poriadne chrumkavou kôrkou. Existuje mnoho receptov, ale ja mám najradšej tento. S veľkým množstvom zeleniny a k tomu ako príloha klasická zemiaková kaša.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kskura
podľa chutisoľ
podľa chutimletá paprika
podľa chutikorenie na kura (grilovacie)
špalíčkyslanina
1 ksmrkva
2 ksveľká cibuľa
1 šúľokcesnak
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kurča umyjeme a osušíme, aby sa urobila kôrka a votrieme soľ + korenie do kože i dovnútra.
  2. Prešpikujeme slaninou, olúpeme a nakrájame na plátky cibuľu, cesnak a dáme pod kurča do pekáča. Pečieme v otvorenom v pekáčiku 30 minút na 180-200° C podľa rúry.
  3. Pridáme nakrájanú zeleninu. Potom pečieme ďalších 30 minút na 200-250° C a polievame výpekom s vodou.
  4. Kurča vyberieme a celé potrieme paprikou v oleji, aby bolo krásne červené. Dopečieme ďalších 15 minút. Potom naporcujeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť