Pečené kura na cibuli a cesnaku

Recept Pečené kura na cibuli a cesnaku
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Taká klasika, nedá sa nič pokaziť a poviem vám pravdu, ani sa mi nechcelo nič nové a chutné vymýšľať. Taká klasika, ktorou naozaj nič nepokazím, iba cibuľa, cesnak, domáce kurča a pár korení. Pre šťavnatosť som pridala aj pár kúskov domácej prerastenej slaniny.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

kura
soľ
mletá paprika
korenie na kura (grilovacie)
špalíčok slaniny
2 ksveľka cibuľa
1 šúľokcesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kurča umyjeme a osušíme, aby sa urobila kôrka a votrieme soľ + korenie do kože i dovnútra.
  2. Prešpikujeme slaninou, olúpeme a nakrájame na plátky cibuľu, cesnak a dáme pod kurča do pekáča. Pečieme v otvorenom pekáčiku 30 minút na 180-200° C podľa rúry.
  3. Potom pečieme ďalších 30 minút na 200-250° C a polievame výpekom s vodou.
  4. Kurča vyberieme a celé potrieme paprikou v oleji, aby bolo krásne červené. Dopečieme ďalších 15 minút. Potom naporcujeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť