Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom

Recept Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom

Pridal: NajLucka, 4.2.2021

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasická ryža alebo varené zemiaky sa podávajú skoro ku každému hlavnému jedlu. Pripravte si netradičnú prílohu - pečené cesnakové zemiaky s parmezánom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 4.2.2021

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

Budeme potrebovať:

zemiaky
olivový olej
soľ
cesnakový prášok
strúhaný parmezán
korenie na pečené zemiaky
čerstvá petržlenová vňať

Dip:

kyslá smotana
niva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  2. Zemiaky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Vo veľkej miske ich premiešame s olivovým olejom, soľou, cesnakovým práškom, parmezánom a korením.
  3. Každý zemiak uložíme na plech tak, aby sa jeden druhého nedotýkal. Vrch môžeme ešte posypať parmezánom. Pečieme do zlata a na konci zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  4. Dip:
    Nivu nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame do hladka. Dobrú chuť!

Zdroj: Lecremedelacrumb

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť