NajRecept.sk Prílohy Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom
Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom
Recept Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   4.2.2021

Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom

Klasická ryža alebo varené zemiaky sa podávajú skoro ku každému hlavnému jedlu. Pripravte si netradičnú prílohu - pečené cesnakové zemiaky s parmezánom.

Suroviny

Budeme potrebovať:

zemiaky
olivový olej
soľ
cesnakový prášok
strúhaný parmezán
korenie na pečené zemiaky
čerstvá petržlenová vňať

Dip:

kyslá smotana
niva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  2. Zemiaky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Vo veľkej miske ich premiešame s olivovým olejom, soľou, cesnakovým práškom, parmezánom a korením.
  3. Každý zemiak uložíme na plech tak, aby sa jeden druhého nedotýkal. Vrch môžeme ešte posypať parmezánom. Pečieme do zlata a na konci zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  4. Dip:
    Nivu nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame do hladka. Dobrú chuť!

Zdroj: Lecremedelacrumb

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár