Pečené cesnakové zemiaky s parmezánom
Klasická ryža alebo varené zemiaky sa podávajú skoro ku každému hlavnému jedlu. Pripravte si netradičnú prílohu - pečené cesnakové zemiaky s parmezánom.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Budeme potrebovať:
zemiaky
olivový olej
soľ
cesnakový prášok
strúhaný parmezán
korenie na pečené zemiaky
čerstvá petržlenová vňať
Dip:
kyslá smotana
niva
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
- Zemiaky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Vo veľkej miske ich premiešame s olivovým olejom, soľou, cesnakovým práškom, parmezánom a korením.
- Každý zemiak uložíme na plech tak, aby sa jeden druhého nedotýkal. Vrch môžeme ešte posypať parmezánom. Pečieme do zlata a na konci zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Dip:
Nivu nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame do hladka. Dobrú chuť!
Zdroj: Lecremedelacrumb
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pečené česnekové brambory s parmazánem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pieczone czosnkowe ziemniaczki z parmezanem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gebackene Knoblauch-Parmesan-Kartoffelspalten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal.
KOMENTÁRE K RECEPTU