NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Pečené bravčové rezne so syrom, smotanou a paradajkami
Pečené bravčové rezne so syrom, smotanou a paradajkami
Recept Pečené bravčové rezne so syrom, smotanou a paradajkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   24.11.2020

Pečené bravčové rezne so syrom, smotanou a paradajkami

Ak neviete čo pripraviť na nedeľný obed, vyskúšajte tieto netradičné rezne so syrom, smotanou a paradajkou. Sú šťavnaté a hlavne bez vyprážania. Autor: Triniti

55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
6 plátkov
bravčové karé
2 strúčiky
cesnak
3-4 lyžice
kyslá smotana alebo majonéza
1 ks
cibuľa
2-3 ks
paradajka
150 g
tvrdý syr
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bravčové karé jemne naklepeme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Pripravíme si pekáč, ktorý vymažeme tukom alebo vyložíme papierom na pečenie, poukladáme plátky mäsa, ktoré potrieme kyslou smotanou alebo majonézou, do ktorej sme pridali prelisovaný cesnak.
  3. Na dip z kyslej smotany poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, následne položíme plátok paradajky a takto pripravené rezne vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút.
  4. Potom plech vyberieme, vrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a vložíme späť dopiecť na 15 minút.
  5. Podávame so zeleninou, ryžou alebo klasickou zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár