Pečená repa s cesnakom

Recept Pečená repa s cesnakom

Pridal: Triniti, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy nemám chuť na klasickú prílohu, na ryžu alebo zemiaky a tak experimentujem so zeleninou. Dnes to bola repa, ktorú som zapiekla spolu s cesnakom a namarinovala som ju v balsamicu s olejom. Bola fantastická a hlavne nesmieme zabúdať, že repa je plná vitamínov. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1/2 kgčervená repa
1 hlávkacesnak
podľa chutičierne korenie
podľa chutisoľ
podľa chutimajorán
6 lyžiceolej
2 lyžicebalsamico ocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Repu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dáme do misky, pridáme ocot, olej, korenie, soľ, majoránku a celé strúčiky cesnaku.
  2. Pripravíme misku, ktorú vyložíme alobalom, vysypeme repu s cesnakom a zakryjeme. Zakryť to musíte poriadne, aby vám nevytiekla šťava počas pečenia. Z alobalu vytvoríme batôžtek. Zabalený batôžtek ešte prikryjeme druhým alobalom.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 60-90 minút, podľa toho, ako veľkú repu máte.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť