Pečená krkovička s opečenými zemiakmi

Recept Pečená krkovička s opečenými zemiakmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Minulý týždeň som v sobotu robila skvelý obed a myslím, že tento víkend to zopakujem. Môj manžel si na tomto obede veľmi pochutnal. Pečená krkovička bola mäkká, šťavnatá, no proste veľmi chutná. Ako prílohu som tentoraz podávala pečené zemiaky a ešte aby som nezabudla, tak k mäsu som prihodila pár kolečiek cibule a na drobno pokrájaný cesnak. Inšpirujte sa a pripravte si tento skvelý obed na sobotu alebo nedeľu.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

cca 1 kg bravčovej krkovičky vcelku bez kosti
čierne korenie
soľ
mletá rasca
cesnak
cibuľa
maslo alebo masť
voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krkovičkou osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou.
  2. Vložíme krkovičku do pekáča vymasteného maslom, pridáme nakrájaný cesnak, cibuľu a podlejeme vodou.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 250 ° C necelú hodinu.
  4. Počas toho krkovičku podlievame výpekom. Po hodine rúru stlmíme na 180 ° C a dopekáme asi opäť hodinu. Všetko záleží na veľkosti krkovičky.
  5. Túto som rozkrájala na plátky a ešte dopekala.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť