Pečená krkovička s opečenými zemiakmi

Pridal: NajLucka, 6.5.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Minulý týždeň som v sobotu robila skvelý obed a myslím, že tento víkend to zopakujem. Môj manžel si na tomto obede veľmi pochutnal. Pečená krkovička bola mäkká, šťavnatá, no proste veľmi chutná. Ako prílohu som tentoraz podávala pečené zemiaky a ešte aby som nezabudla, tak k mäsu som prihodila pár kolečiek cibule a na drobno pokrájaný cesnak. Inšpirujte sa a pripravte si tento skvelý obed na sobotu alebo nedeľu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 6.5.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
cca 1 kg bravčovej krkovičky vcelku bez kosti
čierne korenie
soľ
mletá rasca
cesnak
cibuľa
maslo alebo masť
voda
- Krkovičkou osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou.
- Vložíme krkovičku do pekáča vymasteného maslom, pridáme nakrájaný cesnak, cibuľu a podlejeme vodou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 250 ° C necelú hodinu.
- Počas toho krkovičku podlievame výpekom. Po hodine rúru stlmíme na 180 ° C a dopekáme asi opäť hodinu. Všetko záleží na veľkosti krkovičky.
- Túto som rozkrájala na plátky a ešte dopekala.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pečená krkovička s opečenými brambory.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pieczona karkówka z zapiekanymi ziemniaczkami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweinenackenbraten mit Bratkartoffeln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Egyben sült tarja.
Péct to masi na 250°C je blbost. vznikne z toho škvarek. Ale jinak je to opravdu bodrý recept. To uznávám.