Pastierske plnené placky - jedlo chudobných

Recept Pastierske plnené placky - jedlo chudobných

Pridal: NajLucka, 13.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedlo chudobných. Niekedy ľuďom stačila múka, voda, zemiaky a vedeli z toho pripraviť chutné jedlo za málo peňazí. Vyskúšajte to aj teraz.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 13.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

500 ghladká múka
300 mlvoda
400 gzemiak
1 kscibuľa
1 lyžičkasoľ
rastlinný olej
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejeme do misky, pridáme vodu, soľ a spracujele hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Necháme zakryté bavlnenou utierkou odpočívať cca 15 minút.
  2. Kým cesto odpočíva, uvarené zemiaky nakrájame na mini kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a nakrájanú cibuľu. Osolíme a premiešame.
  3. Cesto rozdelíme na menšie guličky, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu navrstvíme plnku a kraje cesta preložíme do stredu.
  4. Vytvoríme placku, ktorú na rozpálenej panvici s trochou oleja vyprážame z oboch strán dozlatista.
  5. Podávame s kyslou smotanou alebo s pohárom mlieka.

Zdroj: Tak prosto

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť