NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Pastierske plnené placky - jedlo chudobných
Pastierske plnené placky - jedlo chudobných
Recept Pastierske plnené placky - jedlo chudobných
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   13.3.2021

Pastierske plnené placky - jedlo chudobných

Jedlo chudobných. Niekedy ľuďom stačila múka, voda, zemiaky a vedeli z toho pripraviť chutné jedlo za málo peňazí. Vyskúšajte to aj teraz.

Suroviny
500 g
hladká múka
300 ml
voda
400 g
zemiak
1 ks
cibuľa
1 lyžička
soľ
rastlinný olej
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku preosejeme do misky, pridáme vodu, soľ a spracujele hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Necháme zakryté bavlnenou utierkou odpočívať cca 15 minút.
  2. Kým cesto odpočíva, uvarené zemiaky nakrájame na mini kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a nakrájanú cibuľu. Osolíme a premiešame.
  3. Cesto rozdelíme na menšie guličky, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu navrstvíme plnku a kraje cesta preložíme do stredu.
  4. Vytvoríme placku, ktorú na rozpálenej panvici s trochou oleja vyprážame z oboch strán dozlatista.
  5. Podávame s kyslou smotanou alebo s pohárom mlieka.

Zdroj: Tak prosto

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár