NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Paštéta z kuracej pečienky s jablkami
Paštéta z kuracej pečienky s jablkami
Recept Paštéta z kuracej pečienky s jablkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   15.9.2020

Paštéta z kuracej pečienky s jablkami

Premýšľala som, čo na raňajky. Maslo, nátierkové maslo, vajíčková nátierka je u nás doma taká klasika, po čom siahneme, aby sme natreli čerstvé pečivo, ale chcelo to niečo nové, čo lahodí našej chuti. Manžel je mäsový, ja skôr zeleninová, ale po tejto chutnej domácej paštéte som sa oblizovala až za ušami :) Viete, čo jete, z čoho je paštéta pripravená, bez žiadnych pridaných éčok, bez žiadnych konzervantov a s čerstvým maslom navrchu. Autor: Lacusin

Suroviny
500 g
kuracia pečienka
2 ks
červená cibuľa
50 g
masť
podľa chuti
korenie na divočinu
1 ks
jablko
100 ml
smotana
100 g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
na zaliatie hotovej paštéty
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masti opražíme dozlata nadrobno pokrájanú cibuľu.
  2. Pridáme umytú a očistenú pečienku a opekáme, kým sa neodparí všetka tekutina. Pridáme nadrobno pokrájané jablko, maslo, smotanu, korenie na divočinu, korenie a 5 minút podusíme.
  3. Paštétu rozmixujeme dohladka, osolíme podľa chuti a vlejeme do vhodnej nádoby.
  4. Zalejeme rozpusteným maslom a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár