Parížske rožky

Recept Parížske rožky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vianoce nevianoce, už sa mi znovu zbiehajú sliny na tieto rožteky. Robila som ich na Vianoce, ale verte mi, že zmizli kozmickou rýchlosťou a teraz mi bolo za nimi tak smutno a tak mi tiekli sliny pri pomyslení, že som ich musela urobiť znovu. Vôbec sa nemusia nechať odležať, sú hneď k jedlu. A to som si myslela, že po Novom roku trochu upustíme od pečenia: D ale kde :D Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
250 gpráškový cukor
300 gmleté vlašské orechy

Krém:

4 ksžĺtok
1 ksvajce
3 lyžicekakao
3 lyžicecukor
250 gmaslo
150 gpráškový cukor

Poleva:

100 gtuk
200 gčokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 2 celé vajcia vyšľaháme s 250 g práškovým cukrom do tuha na najvyššej rýchlosti, potom už len vareškou vmiešame 300 g mletých vlašských orechov.
  2. Na plech striekame rožteky cez vrecúško guľatou obyčajnou špičkou. Pečiem na 160 stupňov dva plechy naraz asi 20 minút.
  3. Krém:
    4 žĺtky, 1 vajce, 3 PL kakaa, 3PL cukru vyšľaháme nad parou. Vychladnuté pridávať do vyšľahaného masla (250g) so 150 g práškovým cukrom. Nastriekať na rožteky, nechať stuhnúť, napríklad na balkóne, a potom namáčať vršky v čokoládovej poleve.
  4. Poleva: 100 g 100% tuku, 200 g čokolády na varenie, tú kupujem v Lidli. Mňamka. :)

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu original

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť