Parížske rožky

Pridal: Reny Naty A., 2.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tradičné parížske rožky - krehké cesto, parížsky krém poliaty rozpustenou čokoládou. Autor: Reny
FOTKA OD VÁS
Pridal: Reny Naty A., 2.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky
SUROVINY
Cesto:
2 ksvajce
250 gpráškový cukor
150 glieskové oriešky
150 gmleté mandle
Parížsky krém:
1/2 lsmotana na šľahanie
150 gkryštálový cukor
5 lyžíckakao
200 gkvalitná tmavá čokoláda
250 gmaslo
- 2 ks celé vajíčka vyšľaháme mixérom s 250 g práškovým cukrom. Potom som dala 150 g lieskových a 150 g mletých mandlí. Striekame cukrárskym vrecúškom na plech a pečieme pri horúcom vzduchu na 140° C cca 20 minút.
* TIP: V originálnom recepte sa do cesta pridávali klasické mleté vlašské oriešky, ale ja som oriešky vymenila za lieskové a namiešala ich s mandľami. - Za stáleho miešania prevaríme smotanu, cukor a kakao. Po krátkom povarení odstavíme a do horúceho zamiešame nalámanú čokoládu. Potom vmiešame pokrájané maslo a necháme vychladnúť. Počas chladnutia občas premiešame. Vychladnuté strčíme do chladničky a na druhý deň mixérom len ľahko premiešame - ten krém nemá chybu - môžete použiť na torty alebo len ako dezert do mištičiek.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky / pekárky - Reny Naty A.
Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pařížské rohlíčky.
KOMENTÁRE K RECEPTU