NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky
Parížske rožky
Recept Parížske rožky
Reny Naty A.    ·   2.10.2020

Parížske rožky

Tradičné parížske rožky - krehké cesto, parížsky krém poliaty rozpustenou čokoládou. Autor: Reny

Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
250 g
práškový cukor
150 g
lieskové oriešky
150 g
mleté mandle

Parížsky krém:

1/2 l
smotana na šľahanie
150 g
kryštálový cukor
5 lyžíc
kakao
200 g
kvalitná tmavá čokoláda
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 2 ks celé vajíčka vyšľaháme mixérom s 250 g práškovým cukrom. Potom som dala 150 g lieskových a 150 g mletých mandlí. Striekame cukrárskym vrecúškom na plech a pečieme pri horúcom vzduchu na 140° C cca 20 minút.
    * TIP: V originálnom recepte sa do cesta pridávali klasické mleté vlašské oriešky, ale ja som oriešky vymenila za lieskové a namiešala ich s mandľami.
  2. Za stáleho miešania prevaríme smotanu, cukor a kakao. Po krátkom povarení odstavíme a do horúceho zamiešame nalámanú čokoládu. Potom vmiešame pokrájané maslo a necháme vychladnúť. Počas chladnutia občas premiešame. Vychladnuté strčíme do chladničky a na druhý deň mixérom len ľahko premiešame - ten krém nemá chybu - môžete použiť na torty alebo len ako dezert do mištičiek.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky / pekárky - Reny Naty A.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Lenka Lenka    ·   16.4.2021   ·   Odpovedať   ·  

Dnes jsem dělala po druhé jen s vlašských ořechů. Recept je opravdu luxusní , ten krém je jako od mistra , díky za něj , ale pozor tohle je pravdu návykové 🙏😂🙏

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2021   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár