Parížske rožky

Recept Parížske rožky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné parížske rožky - krehké cesto, parížsky krém poliaty rozpustenou čokoládou. Autor: Reny

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
250 gpráškový cukor
150 glieskové oriešky
150 gmleté mandle

Parížsky krém:

1/2 lsmotana na šľahanie
150 gkryštálový cukor
5 lyžíckakao
200 gkvalitná tmavá čokoláda
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 2 ks celé vajíčka vyšľaháme mixérom s 250 g práškovým cukrom. Potom som dala 150 g lieskových a 150 g mletých mandlí. Striekame cukrárskym vrecúškom na plech a pečieme pri horúcom vzduchu na 140° C cca 20 minút.
    * TIP: V originálnom recepte sa do cesta pridávali klasické mleté vlašské oriešky, ale ja som oriešky vymenila za lieskové a namiešala ich s mandľami.
  2. Za stáleho miešania prevaríme smotanu, cukor a kakao. Po krátkom povarení odstavíme a do horúceho zamiešame nalámanú čokoládu. Potom vmiešame pokrájané maslo a necháme vychladnúť. Počas chladnutia občas premiešame. Vychladnuté strčíme do chladničky a na druhý deň mixérom len ľahko premiešame - ten krém nemá chybu - môžete použiť na torty alebo len ako dezert do mištičiek.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky / pekárky - Reny Naty A.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť