Parížske rožky - krok za krokom

Recept Parížske rožky - krok za krokom
FOTKA OD VÁS
Recept Parížske rožky - krok za krokom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekto ich pečie iba na Vianoce, niekto len na Veľkú noc a ja celoročne :)

FOTKA OD VÁS
Recept Parížske rožky - krok za krokom

SUROVINY

Cesto:

4 ksbielok
30 dkgpráškový preosiaty cukor
15 dkgmleté orechy
3 dkghladká múka

Náplň:

4 ksvajce
20 dkgkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
2 lyžicekakao

Poleva:

čokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a práškový cukor vyšľaháme do peny až potom dáme nad paru.
  2. Nad parou šľaháme až zhustne, uvidíme podľa toho, ako sa nám lepí na kraj misky. Keď začne hustnúť pridáme orechy s múkou.
  3. Dobre premiešame a odstavíme. Je veľmi dôležité bielky nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Inak sa nám rožteky budú na papieri roztekať. Ja skúšam tak, že naberiem na lyžicu a keď to dobre drží a nechce z lyžice dole, vtedy ho odstaviť z pary. Ako snehová hmota chladne, tak aj hustne, preto ju necháme 10-15 min odpočívať.
  4. Pomocou ozdobného vrecka striekame na mastný papier rožky, ja robievam tyčinky, je to jednoduchšie.
  5. Dáme do rúry sušiť, najlepšie teplovzdušnej na 50 C.
    Dlho sa sušia, ja v lete využívam auto (dám ich sušiť za zadné sklo). Keď tam páli slnko, sú raz dva dobre vysušené.
  6. Krém:
    Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Až potom dáme nad paru, kde šľaháme, pokým sa nám lepí na boky a je dostatočne hustý. Nezabudneme pridať 2 lyžice kakaa. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne po lyžičkách pridávame krém. Dobre vyšľaháme.
  7. Upečené, vysušené ozdobíme pomocou ozdobného vrecka plnkou a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a môžeme rožky namáčať.

Môj blog: Recepty akeber

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť