Parížske rožky - krok za krokom

Pridal: Akeber, 21.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Parížske rožky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
Niekto ich pečie iba na Vianoce, niekto len na Veľkú noc a ja celoročne :)
Pridal: Akeber, 21.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Parížske rožky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Cesto:
4 ksbielok
30 dkgpráškový preosiaty cukor
15 dkgmleté orechy
3 dkghladká múka
Náplň:
4 ksvajce
20 dkgkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
2 lyžicekakao
Poleva:
čokoláda na varenie
- Dobre premiešame a odstavíme. Je veľmi dôležité bielky nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Inak sa nám rožteky budú na papieri roztekať. Ja skúšam tak, že naberiem na lyžicu a keď to dobre drží a nechce z lyžice dole, vtedy ho odstaviť z pary. Ako snehová hmota chladne, tak aj hustne, preto ju necháme 10-15 min odpočívať.
- Dáme do rúry sušiť, najlepšie teplovzdušnej na 50 C.
Dlho sa sušia, ja v lete využívam auto (dám ich sušiť za zadné sklo). Keď tam páli slnko, sú raz dva dobre vysušené.
Môj blog: Recepty akeber
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pařížské rohlíčky - KROK ZA KROKEM.
KOMENTÁRE K RECEPTU