NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Parížske rožky - krok za krokom
Parížske rožky - krok za krokom
Recept Parížske rožky - krok za krokom
Akeber    ·   21.9.2020

Parížske rožky - krok za krokom

Niekto ich pečie iba na Vianoce, niekto len na Veľkú noc a ja celoročne :)

Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
30 dkg
práškový preosiaty cukor
15 dkg
mleté orechy
3 dkg
hladká múka

Náplň:

4 ks
vajce
20 dkg
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo
2 lyžice
kakao

Poleva:

čokoláda na varenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky a práškový cukor vyšľaháme do peny až potom dáme nad paru.
  2. Nad parou šľaháme až zhustne, uvidíme podľa toho, ako sa nám lepí na kraj misky. Keď začne hustnúť pridáme orechy s múkou.
  3. Dobre premiešame a odstavíme. Je veľmi dôležité bielky nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Inak sa nám rožteky budú na papieri roztekať. Ja skúšam tak, že naberiem na lyžicu a keď to dobre drží a nechce z lyžice dole, vtedy ho odstaviť z pary. Ako snehová hmota chladne, tak aj hustne, preto ju necháme 10-15 min odpočívať.
  4. Pomocou ozdobného vrecka striekame na mastný papier rožky, ja robievam tyčinky, je to jednoduchšie.
  5. Dáme do rúry sušiť, najlepšie teplovzdušnej na 50 C.
    Dlho sa sušia, ja v lete využívam auto (dám ich sušiť za zadné sklo). Keď tam páli slnko, sú raz dva dobre vysušené.
  6. Krém:
    Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Až potom dáme nad paru, kde šľaháme, pokým sa nám lepí na boky a je dostatočne hustý. Nezabudneme pridať 2 lyžice kakaa. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne po lyžičkách pridávame krém. Dobre vyšľaháme.
  7. Upečené, vysušené ozdobíme pomocou ozdobného vrecka plnkou a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a môžeme rožky namáčať.

Môj blog: Recepty akeber

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár