Parená kysnutá knedľa

Recept Parená kysnutá knedľa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Úplne jednoduchá príloha, ktorú zvládne pripraviť aj začiatočník v kuchyni. Priznám sa, že niekedy som mala obavy z kysnutého pareného cesta, no teraz je to úplna malina. Určite vyskúšajte. Autor: Blažka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgpolohrubá múka
2 lyžičkysoľ
1 kockadroždie
1 ksvajce
600 mlmlieko
1 lyžicabravčová masť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Trochu mlieka odlejeme a ohrejeme, pridáme droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi pol hodinu.
  3. Po pol hodine vytvarujeme knedle (ja som urobila 4ks) a dáme ich pariť do hrnca s parným podstavcom po dobu 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť