Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí

Recept Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí

Pridal: Karambola, 27.9.2020

Kategorie: Kysnuté, Knedlíky, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď som prvýkrát pripravovala parenú knedľu, mala som obavu. Teraz som už frajerka a keď sa povie parená knedľa, tvárim sa, že to mám v malíčku. Poviem vám pravdu, vôbec to nie je veda. S týmto receptom to zvládnete aj vy. Nemajte strach. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 27.9.2020

Kategorie: Kysnuté, Knedlíky, Prílohy

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
20 gčerstvé droždie
2 lyžicaolej
1 ksvajce
270 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky dáme ohriatu vodu (pozor, nie horúcu ani vriacu), pridáme cukor, soľ, olej, čerstvé droždie, vajíčko a nakoniec aj polohrubú múku.
  2. Všetko spolu mixérom vymiešame do guľôčky. Cesto sa pekne oddeľuje od stien misky. Ak máte cesto príliš riedke, pridajte trochu viac múky, ak príliš husté, pridajte trošku viac vody. Záleží na kvalite múky.
  3. Vypracované cesto necháme kysnúť hodinu na teplom mieste zakryté pod utierkou.
  4. Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu, vytvarujeme menší šúľok (pomáhame si podsypávaním múky) a necháme kysnúť ešte 20 minút.
  5. Po vykysnutí ich preložíme na olejom pomastenú naparovaciu podložku a paríme 20 minút.
  6. Po naparení ich popicháme špáradlom a potrieme olejom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

opravdu vynikající, nadýchané. Jednoduché, vařeno v páře, hodně nakunuly. Jiné už dělat nebudu.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť