Parená knedľa na sladko. Napadlo vás niekedy takéto využitie knedlí?

Recept Parená knedľa na sladko. Napadlo vás niekedy takéto využitie knedlí?
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som robila domácu knedľu k omáčke a jednu som naplnila slivkovým lekvárom, zatočila ako keď točíte závin a dala pariť 20 minút. Mňamka s makom a poliate maslom. Autor: Blažka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
1 lyžičkakrystalový cukor
1 lyžičkasoľ
20 gčerstvé droždie
2 lyžiceolej
1 ksvajce
270 mlvoda

Ďalej:

na plnenielekvár
na posypaniemletý mak
na posypaniepráškový cukor
na poliatiemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vynikajúci recept na domácu parenú knedľu nájdete tu: Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí
  2. Trochu cesta mi ostalo, tak som urobila aj dezert pre moje vnúčatá. Cesto som potrela domácim lekvárom a zatočila ako závin. Opatrne som preložila do parného hrnca a naparovala som 20 minút.
  3. Potom som vrch posypala mletým makom, ktorý som zmiešala s práškovým cukrom a ešte netreba zabudnúť ani na rozpustené maslo. 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť