Paradajky marinované v sladkom náleve

Recept Paradajky marinované v sladkom náleve
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už ste niekedy skúšali sterilizovať paradajky? Netradičná kombinácia, ale o to lepšia chuť!!! Sladký nálev s cesnakom, kôprom, škoricou a rôznymi bylinkami.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 kgmenšie paradajky
1,5 lvoda
1 lyžicasoľ
3-4 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkyškorica
1,5 lyžiceocot
3 hlavičkycesnak
2-5 guľôčiekčierne korenie
2-4 ksklinčeky
kôpor
bobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si poháre, ktoré budeme plniť.
  2. Paradajky umyjeme a necháme osušiť na utierke.
  3. Kôpor, korenie, cesnak, klinčeky zalejeme vriacou vodou (500 ml) a necháme chvíľu odstáť.
  4. Do každého pohára vložíme pár strúčikov cesnaku a kôpor, poukladáme paradajky a zalejeme ich horúcim nálevom. Počkáme 15 minút a vodu z pohárov zlejeme do väčšieho hrnca. Pridáme 1 l vody, kryštálový cukor, škoricu, soľ a varíme na miernom ohni.
  5. Nakoniec pridáme ocot a dôkladne premiešame. Horúcim nálevom zalejeme paradajky, sem-tam môžeme ešte priložiť cesnak, bobkový list a kôpor.
  6. Poháre dôkladne uzavrieme a necháme vychladnúť.

Zdroj: Povar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť