NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Paradajková omáčka nasladko
Paradajková omáčka nasladko
Recept Paradajková omáčka nasladko
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
HeMiShEk HeMiShEk    ·   23.9.2020

Paradajková omáčka nasladko

Niekedy už neviem, čo mám uvariť na obed, aby sme stále neobedovali rovnaké jedlá. Klasika - kuracie mäso nás už omrzelo, kuracie nohy tiež, tak som robila karbonátky v paradajkovej omáčke a k tomu bola kysnutá knedľa. Síce bola kupovaná, už mi nezostalo sily na domácu, ale bola celkom dobrá. Ja robievam paradajkovú omáčku nasladko. Niekomu nemusí chutiť, takže pokojne cukor vynechajte. Je to na vás. Sto ľudí, sto chutí. Karbonátky boli klasicky z mletého bravčového mäsa so starým pečivom. Autor: HeMiShEk

Suroviny
olej
hladká múka
voda
kečup
paradajkový pretlak
bobkový list
nové korenie
škorica
masox
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozohrejeme si v hrnci olej. Pridáme hladkú múku a urobíme si zápražku. Stále miešame. Po chvíľke prilejeme vodu a urobíme si takú svetlú omáčku.
  2. Pridáme bobkový list, dve guľôčky nového korenia, masox a trochu škorice. Varíme na menšom plameni a často miešame.
  3. Chvíľu varíme a potom pridáme kečup a trochu paradajkového pretlaku. Tak lyžičku. Poriadne rozmiešame. A chvíľu povaríme. Nakoniec osladíme podľa vlastnej chuti. Podávame s knedľou a karbonátkami. Prajem dobrú chuť. =)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár