Paradajková omáčka nasladko

Pridal: HeMiShEk, 23.9.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Paradajková omáčka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Niekedy už neviem, čo mám uvariť na obed, aby sme stále neobedovali rovnaké jedlá. Klasika - kuracie mäso nás už omrzelo, kuracie nohy tiež, tak som robila karbonátky v paradajkovej omáčke a k tomu bola kysnutá knedľa. Síce bola kupovaná, už mi nezostalo sily na domácu, ale bola celkom dobrá. Ja robievam paradajkovú omáčku nasladko. Niekomu nemusí chutiť, takže pokojne cukor vynechajte. Je to na vás. Sto ľudí, sto chutí. Karbonátky boli klasicky z mletého bravčového mäsa so starým pečivom. Autor: HeMiShEk
FOTKA OD VÁS
Pridal: HeMiShEk, 23.9.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Paradajková omáčka
SUROVINY
olej
hladká múka
voda
kečup
paradajkový pretlak
bobkový list
nové korenie
škorica
masox
cukor
- Rozohrejeme si v hrnci olej. Pridáme hladkú múku a urobíme si zápražku. Stále miešame. Po chvíľke prilejeme vodu a urobíme si takú svetlú omáčku.
- Pridáme bobkový list, dve guľôčky nového korenia, masox a trochu škorice. Varíme na menšom plameni a často miešame.
- Chvíľu varíme a potom pridáme kečup a trochu paradajkového pretlaku. Tak lyžičku. Poriadne rozmiešame. A chvíľu povaríme. Nakoniec osladíme podľa vlastnej chuti. Podávame s knedľou a karbonátkami. Prajem dobrú chuť. =)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rajská omáčka nasladko.
KOMENTÁRE K RECEPTU