Pagáče z taveného syra a kyslej smotany

Recept Pagáče z taveného syra a kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pagáče z kyslej smotany a taveného syra. Najskôr som si povedala, že nebudem experimentovať a urobím klasické škvarkové, no nakoniec moja zvedavosť, čo to bude za výsledok, zvíťazila a skúsila som. A samozrejme neľutujem, sú fantastické. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

600 gpolohrubá múka
250 gHera
2 ksvajce
1 lyžicasoľ
1 kockadroždie
100 mlmlieko
200 gkyslá smotana
8 trojuholníkovtavený syr
1 ks na potretievajce
na posypaniesezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme kvások. V troche vlažného mlieka rozpustíme kocku droždia a necháme stáť pri izbovej teplote.
  2. Vznikne kvások, ktorý pridáme do misy so všetkými surovinami a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
  3. Po hodine rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, preložíme zo strán do stredu a necháme odpočívať 20 minút.
  4. Potom znova rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, a vykrojíme pagáče, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech.
  5. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.
  6. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť