Ovsené bochníčky s makom a jablkami

Recept Ovsené bochníčky s makom a jablkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte stále pokračujem v zdravom stravovaní a poviem vám, niekedy to je veľmi ťažké odolať dobrému klasickému jedlu ako sú halušky, kôprová omáčka s knedľou, alebo sladké dezerty, alebo iné sladkosti. Keď ma prepadne chuť na sladké, vždy si pripravím ovsené bochníčky, ktoré ochutím makom a jablkami. A osladím to domácim medom, nie cukrom. Med je nebíčko v papuľke pri zdravom stravovaní a vôbec ho netreba úplne vynechávať. Autor: LuckaZubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

140 grozmixované ovsené vločky
70 gmak
2 ksjablko
2 ksvajce
2 lyžičkyškorica
1 lyžičkakypriaci prášok
1/3 hrnčekamed
hrsťhrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia vyšľaháme do peny spolu s medom a škoricou, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka a nakoniec ovsenú múku, mak a kypriaci prášok. Všetko dobre prešľaháme.
  2. Do cesta môžeme pridať čokoľvek.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme lyžicou placky s priemerom asi 5 cm.
  4. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 minút. Vyskúšame špajdľou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť