NajRecept.sk Dezerty Zdravé dezerty Ovsené bochníčky s makom a jablkami
Ovsené bochníčky s makom a jablkami
Recept Ovsené bochníčky s makom a jablkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   25.10.2020

Ovsené bochníčky s makom a jablkami

Ešte stále pokračujem v zdravom stravovaní a poviem vám, niekedy to je veľmi ťažké odolať dobrému klasickému jedlu ako sú halušky, kôprová omáčka s knedľou, alebo sladké dezerty, alebo iné sladkosti. Keď ma prepadne chuť na sladké, vždy si pripravím ovsené bochníčky, ktoré ochutím makom a jablkami. A osladím to domácim medom, nie cukrom. Med je nebíčko v papuľke pri zdravom stravovaní a vôbec ho netreba úplne vynechávať. Autor: LuckaZubata

Suroviny
140 g
rozmixované ovsené vločky
70 g
mak
2 ks
jablko
2 ks
vajce
2 lyžičky
škorica
1 lyžička
kypriaci prášok
1/3 hrnčeka
med
hrsť
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia vyšľaháme do peny spolu s medom a škoricou, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka a nakoniec ovsenú múku, mak a kypriaci prášok. Všetko dobre prešľaháme.
  2. Do cesta môžeme pridať čokoľvek.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme lyžicou placky s priemerom asi 5 cm.
  4. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 minút. Vyskúšame špajdľou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár