Ovocné rezy Karpaty

Recept Ovocné rezy Karpaty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláčik podobný klasickému krémešu. Vnútri sa však skrýva ovocná plnka, ktorá dodá sviežosť celému koláčiku. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

200 mlvoda
štipkasoľ
125 gmaslo
1 hrnčekhladká múka
5 ksvajce

Krém 1:

1 lmlieko
3 bal.vanilkový puding
1 hrnčekkryštálový cukor
250 gmaslo

Krém 2:

500 mlsmotana na šľahanie

Ďalej budeme potrebovať:

jahody
maliny
čučoriedky
podľa chuticukor
na zahusteniekukuričný škrob

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu so štipkou soli a maslom privedieme do varu, pridáme za stáleho miešania múku. Vypracujeme hladkú hmotu, ktorá sa bude odlepovať od stien hrnca. Následne odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej masy vmiešame vareškou jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame. Vypracované cesto rozdelíme na 2 časti.
  2. Jednu časť navrstvíme v tenkej vrstve na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 200 stupňov po dobu 15 minút. Po upečení to isté opakujeme aj s druhou polovicou cesta.
  3. V mlieku si rozpustíme cukor a pridáme pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa, necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme maslo a miešaním ho rozpustíme. Mierne teplú hmotu navrstvíme na upečené cesto.
  4. Ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor podľa chuti a krátko povaríme. Pridáme kukuričný škrob a privedieme do varu. Hustú ovocnú zmes navrstvíme na vanilkový krém. Necháme úplne vychladnúť.
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku a pekne uhladíme. Na vrch položíme druhý plát cesta a takto navrstvený koláč umiestnime do chladničky. Necháme stuhnúť, vrch posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť