NajRecept.sk Podľa ovocia Jahody Ovocné rezy Karpaty
Ovocné rezy Karpaty
Recept Ovocné rezy Karpaty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Gaštanka    ·   28.7.2021

Ovocné rezy Karpaty

Koláčik podobný klasickému krémešu. Vnútri sa však skrýva ovocná plnka, ktorá dodá sviežosť celému koláčiku. Mňamka!

Suroviny

Cesto:

200 ml
voda
štipka
soľ
125 g
maslo
1 hrnček
hladká múka
5 ks
vajce

Krém 1:

1 l
mlieko
3 bal.
vanilkový puding
1 hrnček
kryštálový cukor
250 g
maslo

Krém 2:

500 ml
smotana na šľahanie

Ďalej budeme potrebovať:

jahody
maliny
čučoriedky
podľa chuti
cukor
na zahustenie
kukuričný škrob
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vodu so štipkou soli a maslom privedieme do varu, pridáme za stáleho miešania múku. Vypracujeme hladkú hmotu, ktorá sa bude odlepovať od stien hrnca. Následne odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej masy vmiešame vareškou jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame. Vypracované cesto rozdelíme na 2 časti.
  2. Jednu časť navrstvíme v tenkej vrstve na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 200 stupňov po dobu 15 minút. Po upečení to isté opakujeme aj s druhou polovicou cesta.
  3. V mlieku si rozpustíme cukor a pridáme pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa, necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme maslo a miešaním ho rozpustíme. Mierne teplú hmotu navrstvíme na upečené cesto.
  4. Ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor podľa chuti a krátko povaríme. Pridáme kukuričný škrob a privedieme do varu. Hustú ovocnú zmes navrstvíme na vanilkový krém. Necháme úplne vychladnúť.
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku a pekne uhladíme. Na vrch položíme druhý plát cesta a takto navrstvený koláč umiestnime do chladničky. Necháme stuhnúť, vrch posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár