Osviežujúci nepečený jablkový koláč s piškótami

Recept Osviežujúci nepečený jablkový koláč s piškótami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Spotrebúvame zásoby jabĺk z našej záhrady, a tak sa inšpirujte aj vy vynikajúcimi dezertami, ktoré som v poslednej dobe z jabĺk pripravila. Piškóty, rum, pudingový vanilkový prášok a jablká sú vynikajúca kombinácia. Z tejto kombinácie vznikne vynikajúca nepečená torta, ktorú môžete podávať ako dezert po výdatnom obede ku kávičke. Ja pridávam ešte klinčeky, dodajú fantastickú chuť. Autor: Simona

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

1 kgjablko
8 lyžíckryštálový cukor
5 ksklinček
2 lyžicecitrónová šťava
1 lyžičkarum alebo rumová esencia
600 mlvoda
240 gokrúhle piškóty
2 bal.vanilkový pudingový prášok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká nahrubo nastrúhame a vsypeme do hrnca. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, rumovú príchuť a klinčeky, zalejeme 200 ml vody a mierne podusíme, stačí asi 10 minút. Potom zo zmesi vylovíme klinčeky.
  2. Vo väčšej nádobe si v 400 ml studenej vody rozmiešame pudingové prášky, všetko vlejeme do jablkovej zmesi a za stáleho miešania varíme asi 10 minút.
  3. Tortovú formu (priemer 24cm) si vypláchneme studenou vodou a na dno vyskladáme piškótky.
  4. Zalejeme 1/3 jablkovej zmesi, opäť vyskladáme vrstvu piškót, opäť zalejeme 1/3 zmesi, potom znova poukladáme piškóty a navrch nalejeme zvyšok jablkovej zmesi.
  5. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť