Osviežujúci jablkový krémeš

Pridal: Marta Mlyn, 14.5.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Osviežujúce rezy, ktoré ma naučila robiť ešte moja mamka. Klasický krémeš je všeobecne veľmi obľúbený, ale ja som ho niekedy vôbec nemala rada. Samý krém, samá šľahačka a cesto tenučké, skoro vôbec. No keď som vyskúšala urobiť tento, s nastrúhanými jablkami, tak som názor zmenila. Klasický už nerobím, už pripravujem iba tento. Vhodný je aj na leto, len ho treba skladovať v chladničke a vybrať ho tesne pred podávaním. Už pri pohľade na fotku sa mi sliny zbiehajú a mám chuť ho urobiť. Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 14.5.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
SUROVINY
Cesto:
5 ksvajce
150 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
3 lyžicevoda
Jablčná náplň:
1 kgočistené jablko
2 ksvanilkový cukor
Pudingová náplň:
700 mlmlieko
2 ksZlatý klas
100 gpráškový cukor
40 gkryštálový cukor
200 gmaslo
250 mlsmotana na šľahanie
na ozdobučokoládová ryža
- Očistené jablká nastrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Plech vyložím papierom na pečenie a navrstvíme jablká.
- Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej peny.
- Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
- Cesto vylejem na jablká a dám upiecť.
- Uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding.
- Vychladnutý koláč preklopíme a odstránime papier. Pudingovú náplň opatrne rozmažeme na jablčnú.
- Vyšľaháme šľahačku a natrieme na koláč. Na záver iba ozdobím čokoládovou ryžou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Osvěžující jablečný krémeš.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Orzeźwiający jabłecznik z kremem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Erfrischende Apfel-Cremeschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Frissítő almás-krémes szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU