Osviežujúci jablkový krémeš

Recept Osviežujúci jablkový krémeš
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Osviežujúce rezy, ktoré ma naučila robiť ešte moja mamka. Klasický krémeš je všeobecne veľmi obľúbený, ale ja som ho niekedy vôbec nemala rada. Samý krém, samá šľahačka a cesto tenučké, skoro vôbec. No keď som vyskúšala urobiť tento, s nastrúhanými jablkami, tak som názor zmenila. Klasický už nerobím, už pripravujem iba tento. Vhodný je aj na leto, len ho treba skladovať v chladničke a vybrať ho tesne pred podávaním. Už pri pohľade na fotku sa mi sliny zbiehajú a mám chuť ho urobiť. Autor: Marta M.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
150 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
3 lyžicevoda

Jablčná náplň:

1 kgočistené jablko
2 ksvanilkový cukor

Pudingová náplň:

700 mlmlieko
2 ksZlatý klas
100 gpráškový cukor
40 gkryštálový cukor
200 gmaslo
250 mlsmotana na šľahanie
na ozdobučokoládová ryža

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistené jablká nastrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Plech vyložím papierom na pečenie a navrstvíme jablká.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej peny.
  3. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejem na jablká a dám upiecť.
  5. Uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding.
  6. Vychladnutý koláč preklopíme a odstránime papier. Pudingovú náplň opatrne rozmažeme na jablčnú.
  7. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na koláč. Na záver iba ozdobím čokoládovou ryžou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť