NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Osviežujúci jablkový krémeš
Osviežujúci jablkový krémeš
Recept Osviežujúci jablkový krémeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   14.5.2021

Osviežujúci jablkový krémeš

Osviežujúce rezy, ktoré ma naučila robiť ešte moja mamka. Klasický krémeš je všeobecne veľmi obľúbený, ale ja som ho niekedy vôbec nemala rada. Samý krém, samá šľahačka a cesto tenučké, skoro vôbec. No keď som vyskúšala urobiť tento, s nastrúhanými jablkami, tak som názor zmenila. Klasický už nerobím, už pripravujem iba tento. Vhodný je aj na leto, len ho treba skladovať v chladničke a vybrať ho tesne pred podávaním. Už pri pohľade na fotku sa mi sliny zbiehajú a mám chuť ho urobiť. Autor: Marta M.

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1/2 bal.
prášok do pečiva
3 lyžice
voda

Jablčná náplň:

1 kg
očistené jablko
2 ks
vanilkový cukor

Pudingová náplň:

700 ml
mlieko
2 ks
Zlatý klas
100 g
práškový cukor
40 g
kryštálový cukor
200 g
maslo
250 ml
smotana na šľahanie
na ozdobu
čokoládová ryža
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistené jablká nastrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom. Plech vyložím papierom na pečenie a navrstvíme jablká.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej peny.
  3. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejem na jablká a dám upiecť.
  5. Uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding.
  6. Vychladnutý koláč preklopíme a odstránime papier. Pudingovú náplň opatrne rozmažeme na jablčnú.
  7. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na koláč. Na záver iba ozdobím čokoládovou ryžou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár