Osviežujúce citrónové rezy so šľahačkou

Recept Osviežujúce citrónové rezy so šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Osviežujúce citrónové rezy so šľahačkou. Na pohľad vyzerajú veľmi zložito, ale sú úplne jednoduché. Výborné na leto, ale ani teraz by som nimi nepohrdla. Pokiaľ máte radi krémové zákusky, určite si pochutnáte nielen na jednom kúsku. Môj manžel tieto rezy miluje, najradšej by si položil pred seba celý plech a lyžičkou všetko zjedol. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
3 lyžicekryštálový cukor
4 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicaolej
1 lyžicastudená voda
1 lyžičkavanilková esencia
1 kscitrón - kôra
na potretiejahodový džem

Krém:

400 mlmlieko
4 lyžicekryštálový cukor
2 ksžĺtok
50 gškrob
2 lyžicecitrónová šťava
1 kscitrón - kôra
50 gmaslo
3 gželatína

Smotanová vrstva:

250 gsmotanový syr
100 mlsmotana na šľahanie
3 gželatína
podľa chuticukor

Vrch:

150 mlsmotana na šľahanie
3 lyžicepráškový cukor
na ozdobustrúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, pridáme cukor a šľaháme, kým dostaneme lesklú penu. Potom pridávame jeden žĺtok po druhom a mixérom spojíme. Pridáme olej a vodu. Vareškou primiešame múku zmiešanú s citrónovou kôrou a celé cesto ochutíme vanilkovou esenciou.
  2. Navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 - 30 minút. Po vychladnutí ho prekrojíme na polovicu a spojíme džemom.
  3. Smotanový syr vymiešame s cukrom. V druhej miske vyšľaháme šľahačku do tuhej peny a vareškou primiešame smotanový syr s cukrom. V malej miske pripravíme želatínu podľa návodu na obale a pridáme ju k smotanovému základu. Smotanovú vrstvu dáme na marmeládou zlepené cesto a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky a pripravíme ďalšiu vrstvu.
  4. Mlieko ohrejeme, pridáme citrónovú kôru a necháme prejsť varom. Odstavíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme škrob a pridáme trochu ohriateho mlieka. Premiešame a celé to vylejeme do horúceho mlieka s citrónovou kôrou. Na miernom ohni varíme, kým hmota nezhnustne. Hustú hmotu odstavíme, pridáme citrónovú šťavu, potom maslo a napučanú želatínu. Premiešame a necháme mierne vychladnúť.
  5. Na smotanovú vrstvu navrstvíme krém a pekne uhladíme. Na vrch navrstvíme šľahačku s cukrom a celý koláč posypeme strúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť