Osviežujúca torta s čučoriedkami

Recept Osviežujúca torta s čučoriedkami

Pridal: NajLucka, 14.6.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Čučoriedky, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Osviežujúca torta plná čerstvého ovocia. Čučoriedky alebo červené či čierne ríbezle sú skvelou osviežujúcou variantou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 14.6.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Čučoriedky, Podľa ovocia

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 hrnčekypolohrubá múka
125 gmaslo
220 gpráškový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ
3 ksvajce
1 lyžičkakukuričný škrob
600 gčučoriedky alebo ríbezle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 1,5 pohára múky zmiešame s nakrájaným maslom. Pridáme 100 g cukru a 1/2 lyžičky prášku do pečiva so štipkou soli.
  2. Oddelíme žĺtok od bielka. Do cesta pridávame iba žĺtky. Dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré spracujeme do guľôčky a zabalíme do potravinárskej fólie. Odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Cesto vyberieme z chladničky a na pracovnej doske ho rozvaľkáme do požadovanej veľkosti formy. Formu na pečenie vymastíme maslom. Z cesta urobíme aj kraje, aby plnka nevytiekla.
  4. Ovocie umyjeme a necháme na papierovom obrúsku vyschnúť. Zvyšný cukor, prášok do pečiva, múku a kukuričný škrob zmiešame s ovocím. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a jemne vmiešame pripravenú ovocnú zmes.
  5. Takto pripravenú plnku vylejeme na cesto a pekne uhladíme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 - 30 minút. Prvých 15 minút pečieme pri teplote 180 stupňov a potom teplotu znížime na 150 stupňov.
  6. Pred podávaním musí torta vychladnúť minimálne na izbovú teplotu. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť