Osviežujúca kivi torta bez pečenia

Recept Osviežujúca kivi torta bez pečenia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Osviežujúca torta plná šľahačky a kivi. Sušienkový základ namiesto pečenej piškóty. Lahodná chuť a jednoduchá príprava. Vyskúšajte, robila som už s jahodami, malinami, dokonca aj s mandarínkovou šťavou, do ktorej som pridala viac želatíny, aby to poriadne držalo. Na letné oslavy vynikajúca voľba. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

200 gsušienky
100 gmaslo

Biely krém:

400 gsmotanový syr
350 mlsmotana na šľahanie
150 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
1 lyžicacitrónová šťava
10 gželatína v prášku

Kivi vrstva:

1 kgkivi
200 gpráškový cukor
20 gželatína v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm a vyložíme ju papierom. Navrstvíme sušienky a pekne uhladíme.
  2. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do smotanového syra pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a premiešame. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušienkový základ.
  3. Pripravíme si menšiu misku, ktorú zvonku obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme ju do stredu smotanovej plnky. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Po 2 hodinách vyberieme misku tak, aby fólia zostala na kréme. Až potom opatrne odstránime fóliu.
  4. Kivi očistíme a pomocou mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme cukor a dáme na mierny oheň. Ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme ju do kivi hmoty a premiešame. Necháme celú hmotu mierne vychladnúť a následne ju opatrne vlejeme na biely krém. Necháme v chladničke odstáť celú noc a druhý deň podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť