Ornamentky - kolieska s čokoládou

Recept Ornamentky - kolieska s čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak a na toto vianočné pečenie som sa tak tešila :) Milujem prácu s čokoládou. V špecializovanom obchode (cukrárske potreby) som našla špeciálne štruktúrovanú fóliu, na ktorú som rozliala rozpustenú čokoládu, pretrela som ju valčekom a fóliu som stiahla. Zostal mi takto krásny vzor, ako vidíte na obrázku. Vykrajovala som z čokolády rovnaké kolieska ako z cesta a prilepila som to nutelou. Môžete použiť aj inú plnku, prípadne iba rozpustenú čokoládu. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

200 ghladká múka
70 gpráškový cukor
150 gtuk
40 gmleté vlašské orechy
1 lyžicakakao
1 bal.vanilkový cukor
1 ksžĺtok

Krém:

nutela

Na dokončenie:

500 gčokoládová modelovacia hmota Barry Décor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čokoládovú hmotu dobre prepracujeme a vyvaľkáme z nej plát na hrúbku asi 1 mm.
  2. Na vyvaľkaný plát položíme štruktúrovanú fóliu (k dispozícii aj v cukrárskych potrebách) a valčekom prejdeme po fólii, aby sa vzor odtlačil do hmoty. Fóliu zložíme a vykrajujeme rovnaké kolieska ako z cesta.
  3. Cesto: 
    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  4. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme na 180 stupňov dozlatista.
  5. Vychladnuté kolieska zlepujeme nutelou, na povrchu tiež zľahka potrieme nutelou a prilepíme pripravené koliesko z čokoládovej hmoty.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť