Oriešky plnené karamelovým krémom a posypané práškovým cukrom

Recept Oriešky plnené karamelovým krémom a posypané práškovým cukrom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Orechy plnené krémom sú obľúbené nielen na Vianoce, ale aj na svadby alebo iné oslavy. Do Vianoc zostáva ešte pár dní a vy máte stále čas vykúzliť v kuchyni nejakú tú sladkú dobrotu. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

320 gmaslo
400 ghladká múka
160 gpráškový cukor
120 gvlašské orechy
4 lyžicekakao
1 lyžicarum

Krém:

100 gmaslo
1 kskaramelové salko
4 lyžicemleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guľôčky, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Po hodine cesto vyberieme a odoberáme menšie kúsky, ktoré tlačíme do formičiek. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov a pečieme asi 8-10 minút - sledujeme.
  3. Ihneď ich vyklopíme z formičky a necháme vychladnúť.
  4. Maslo s karamelovým salkom vyšľaháme do peny a už len vareškou zamiešame oriešky. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a oriešky naplníme.
  5. Obalíme ich v práškovom cukre.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť