Orieškový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády

Recept Orieškový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cheesecake viete naozaj pripraviť v množstve príchutí, podľa toho, čo máte radi. Tentokrát ponúkam recept na orieškový s čokoládovou polevou.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ

140 gsušienky
40 gmleté vlašské orechy
80 gmaslo

Krém

650 gjemný tvaroh
200 gnátierkové maslo/ cream cheese
200 gkyslá smotana
40 gpráškový cukor
20 gvanilínový cukor
60 gmed
2 ksvajce
40 gmleté vlašské orechy
40 gnasekané lieskovce
2 lyžicehladká múka

Poleva

100 gmliečna čokoláda
50 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme mleté vlašské orechy a maslo izbovej teploty (prípadne roztopené v mikrovlnke) a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a rovnomerne utlačíme na dno. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 8-10 minút.
  2. Tvaroh a cream cheese krátko vyšľaháme. Zašľaháme smotanu aj vajíčka. Pridáme sladidlo, orechy, múku a všetko spolu prešľaháme. Vylejeme na predpečený základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút. Počas pečenia dávam na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre, až potom ho vyberieme.
  3. Polevu pripravíme roztopením čokolády so smotanou. Hladkú polevu, nie horúcu, vylejeme na vychladnutý cheesecake a rovnomerne rozotrieme. Odložíme do chladničky ideálne cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť