Orieškové venčeky s vínom

Recept Orieškové venčeky s vínom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné vianočné cukrovinky, ktoré vôbec nie sú sladké, aj napriek tomu, že sa obaľujú v práškovom cukre. Sú krehké a na jazyku sa doslova rozplývajú. Fantázia. Konečne som objavila aj vianočné pečivko, kde sa do cesta nepridáva žiadny cukor a chuťovo je fantastické. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
100 gmleté lieskové orechy
štipkasoľ
0,5 lyžičkyškorica
1 lyžičkapomarančová šťava
1 lyžičkapomarančová kôra
1 ksvajce
5 lyžícbiele víno
250 ghera

Na obalenie:

6 lyžícpráškový cukor
1 vrecúškovanilkový cukor
0,5-1 lyžičkaškorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú vôbec nemusíte nechať odležať. Ale ak si cesto pripravíte večer a už sa vám nechce piecť, tak ho dajte do chladu zabalené v potravinárskej fólii a keď druhý deň budete chcieť piecť, tak ho minimálne 2 hodiny vopred vyberte, aby malo izbovú teplotu.
  2. Z cesta vyvaľkáme tenší plát, z ktorého vykrojíme kolieska alebo iné tvary, do stredu urobíme ešte menšie tvary a poukladáme na papierom vyložený plech, ktorý vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 6-7 minút.
  3. Upečené necháme mierne vychladnúť, ale ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme pridali vanilkový cukor a ešte aj škoricu.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť