Orieškové pidi košíčky

Recept Orieškové pidi košíčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto košíčky robievam veľmi rada, pripomína mi to moje detstvo, kedy sme tatranky tĺkli pomocou paličky na mäso a polovicu potom našli priamo na podlahe po celej kuchyni. Je to taká piplačka, ale určite stojí za vyskúšanie. Sú vynikajúce. Z polovičné dávky cesta robím aj vianočné oriešky, chutia nám viac než klasické orieškové cestá. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksoriešková tatranka
250 gomega
300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
1 ksvajce

Krém:

500 mlmlieko
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
200 gmleté oriešky
200 gpiškóty
trochurum
podľa chuticitrónová kôra
na zdobeniečoko poleva
na zdobenieorech

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesta z tejto dávky je dosť, z jednej polovice robím tieto košíčky a z druhej polovice robím oriešky.
  2. Všetky suroviny (tatranky rozdrvíme) spracujeme do guľôčky, odložíme do chladničky apsoň na hodinu a potom po častiach odoberáme a dávame do formičiek.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov dozlatista.
  4. V mlieku rozpustíme cukor a vanilku, pridáme mleté oriešky a podrvené piškóty. Ochutíme citrónovou kôrou a rumom.
  5. Ešte teplú náplň striekame pomocou cukrárskeho vrecka do košíčkov a potom vychladnuté máčame v čokoláde a ozdobíme orieškom.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť