Oriešková roláda bez múky pripravená za pár minút

Recept Oriešková roláda bez múky pripravená za pár minút
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou. Šťavnatá, rýchla a jednoduchá. Možno by som nabudúce zamenila kyslú smotanu za mascarpone alebo aj za krém zo šľahačky a mascarpone, bolo by to tuhšie a lepšie by sa to krájalo. Kyslá smotana sa trochu vpila do cesta, ale chuťovo musím povedať, že roláda bola delikátna. Určite som ju doma nerobila naposledy. Mňamka, celá rodinka si pochutnala. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 ksvajce
4 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
50 gmleté vlašské orechy
200 gkyslá smotana
podľa chutipráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Keď máme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtky a nakoniec len zľahka vareškou vmiešame mleté orechy.
  2. Pripravíme si plech, vyložíme ho papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12-15 minút.
  3. Ihneď po upečení stiahneme papier. (Ak sa vám nedarí, prikryte papier navlhčenou utierkou, chvíľu počkajte a skúste to znova. Papier by sa mal od cesta odlepiť.)
  4. Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a potrieme cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky.
  5. Vrch pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť