Orechový vianočný srnčí chrbát

Pridal: Marta Mlyn, 10.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Každý rok na Vianoce robievam aj tento srnčí chrbát. Cesto je len z bielkov, takže žĺtky mi zostávajú, ale nebojte sa, nevyhadzujem ich. Zvyčajne robievam žĺtkový krém do rezov, takže všetko spotrebujem a nič nevyjde nazmar. Samozrejme, môžete pridať aj iné sušené ovocie alebo napríklad posekané oriešky. Každý podľa chuti. Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 10.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky
SUROVINY
6 ksbielok
130 gpráškový cukor
100 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
2 lyžicerum
2 lyžiceolej
50 gvlašské orechy
50 gčokoláda
50 ghrozienka
čokoládová poleva
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridám cukor, rum, potom postupne olej a múku.
- Orechy a čokoládu nadrobno posekám a zľahka zapracujem do cesta.
- Formu na srnčí chrbát natriem maslom a posypem múkou.
- Vylejem do nej cesto a pečiem 30 min.
- Hotový koláč polejte rozpustenou čokoládou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechový vánoční srnčí hřbet.
KOMENTÁRE K RECEPTU