NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Orechový vianočný srnčí chrbát
Orechový vianočný srnčí chrbát
Recept Orechový vianočný srnčí chrbát
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   10.10.2020

Orechový vianočný srnčí chrbát

Každý rok na Vianoce robievam aj tento srnčí chrbát. Cesto je len z bielkov, takže žĺtky mi zostávajú, ale nebojte sa, nevyhadzujem ich. Zvyčajne robievam žĺtkový krém do rezov, takže všetko spotrebujem a nič nevyjde nazmar. Samozrejme, môžete pridať aj iné sušené ovocie alebo napríklad posekané oriešky. Každý podľa chuti. Autor: Marta M.

Suroviny
6 ks
bielok
130 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
rum
2 lyžice
olej
50 g
vlašské orechy
50 g
čokoláda
50 g
hrozienka
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridám cukor, rum, potom postupne olej a múku.
  2. Orechy a čokoládu nadrobno posekám a zľahka zapracujem do cesta.
  3. Formu na srnčí chrbát natriem maslom a posypem múkou.
  4. Vylejem do nej cesto a pečiem 30 min.
  5. Hotový koláč polejte rozpustenou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár