Orechový vianočný srnčí chrbát

Recept Orechový vianočný srnčí chrbát
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Každý rok na Vianoce robievam aj tento srnčí chrbát. Cesto je len z bielkov, takže žĺtky mi zostávajú, ale nebojte sa, nevyhadzujem ich. Zvyčajne robievam žĺtkový krém do rezov, takže všetko spotrebujem a nič nevyjde nazmar. Samozrejme, môžete pridať aj iné sušené ovocie alebo napríklad posekané oriešky. Každý podľa chuti. Autor: Marta M.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

6 ksbielok
130 gpráškový cukor
100 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
2 lyžicerum
2 lyžiceolej
50 gvlašské orechy
50 gčokoláda
50 ghrozienka
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridám cukor, rum, potom postupne olej a múku.
  2. Orechy a čokoládu nadrobno posekám a zľahka zapracujem do cesta.
  3. Formu na srnčí chrbát natriem maslom a posypem múkou.
  4. Vylejem do nej cesto a pečiem 30 min.
  5. Hotový koláč polejte rozpustenou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť