Orechovník na iný spôsob - strihaný orechovník

Recept Orechovník na iný spôsob - strihaný orechovník

Pridal: Emília Raganová, 25.9.2020

Kategorie: Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes nám prišli na chuť koláče s orechmi. Nie síce z novej úrody, ale mám odložené ešte z minuloročnej. Bola nutnosť ich spotrebovať, pretože nové orechy sa už zbierajú do debničiek a pripravujú sa na čistenie. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Emília Raganová, 25.9.2020

Kategorie: Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 kgpolohrubá múka
7 lyžíckryštálový cukor
1 ksdroždie
štipkasoľ
2 ksvajce
6,5 dlmlieko
1,5 dlolej

Náplň:

3 hrnčekymleté orechy
2 hrnčekycukor
citrónová kôra
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si kvások, necháme vykysnúť a pridáme k ostatným sypkým surovinám. Vymiešame a pridáme olej. Mixérom vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť 60 minút.
  2. Potom ho rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme, potrieme olejom, naplníme plnkou a urobíme záviny.
  3. Pripravený závin nožnicami rozstriháme asi na 2 cm kúsky, ale nedostrrihneme do konca. Ukladáme raz na jednu, raz na druhú stranu. Necháme podkysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme pri 170° C asi 15 minút.
  4. Takto upečieme všetky tri záviny.
  5. Orechy, cukor a citrónovú kôru zmiešame a dáme na cesto, ktoré sme potreli olejom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť