NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Orechové venčeky s krémom a čokoládou
Orechové venčeky s krémom a čokoládou
Recept Orechové venčeky s krémom a čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Ivana Paločkova Ivana Paločkova    ·   2.10.2020

Orechové venčeky s krémom a čokoládou

Vrelo odporúčam, sú mäkké a luxusné. Autor: Ivana

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
orechy
150 g
práškový cukor
80 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
3-5 lyžíc
mlieko

Krém:

120 g
maslo
140 g
práškový cukor
2 lyžice
rum
5 lyžíc
orechy

Poleva:

100 g
čokoláda
1 lyžica
tuk Omega
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a pomocou cukrárskeho vrecka striekame na papierom vyložený plech venčeky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 185 stupňov cca 12-15 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť.
  2. Maslo s cukrom a rumom vymiešame do peny, postupne pridáme orechy a spojíme. Odložíme na hodinu do chladničky.
  3. Pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme krém a ozdobíme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali tuk. Môžeme ešte ozdobiť bielou čokoládou a rôznymi cukrárskymi ozdôbkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár